Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šesťsto psov sa tlačilo v nákladiaku, boli dehydrovaní a zranení!

Chudákov psov zachránili milovníci zvierat
Chudákov psov zachránili milovníci zvierat

PEKING - Keď muž na diaľnici v Pekingu zazrel nákladné auto napchaté stovkami psov, neváhal a napísal krátku správu na online mikroblog, v ktorom prosil milovníkov zvierat, aby mu pomohli prinútiť vodiča zvieratá pustiť. Zareagovalo zhruba 200 ľudí.

Zablokovali nákladiak v mýtnej bráne a držali ho tam 15 hodín, kým konečne nevyjednali, že psy pustia výmenou za 17-tisíc dolárov (vyše 12-tisíc eur). Tým ich zachránili pred utratením a servírovaním na tanieroch, napísala dnes agentúra AP.

Mnoho zo zachránených psov bolo dehydrovaných, zranených či chorých. Najmenej 68 z nich museli hospitalizovať. Videozáznam vytvorený na mieste ukazuje psov natlačených vo vozidle, štekajúcich a zavýjajúcich. Najmenej jeden z psov podľa informácií uhynul.

Zarážajúca bola reakcia polície na záchrannú akciu. Policajti aktivistom oznámili, že blokovaním dopravy porušujú zákon a dodali, že neexistuje právny dôvod na zadržanie nákladného automobilu, pretože doklady k nákladu sú v poriadku.

Existuje podozrenie, že psy boli ukradnuté alebo získané iným nelegálnym spôsobom. Čína nemá žiadne zákony na ochranu zvierat, s výnimkou tých voľne žijúcich. "Prevážame psov, rovnako ako by som vozil ošípané, kravy a ovce," povedal vodič nákladiaku denníku Global Times. "Táto krajina nezakazuje jesť psie mäso."

Potom sa však podarilo vodiča presvedčiť, aby približne 580 psov predal za 115 000 jüanov, ktoré poskytli nadácie a organizácie na ochranu zvierat a domácich maznáčikov, dodal Li Wej z organizácie Capital Animal Welfare Association.

Psov potom previezli do Pekingu, kde má Liova skupina útulok a stará sa o ne. Niekoľko desiatok psov skončilo na veterinárnej klinike v Pekingu. Okrem dehydratácie a vonkajších zranení majú niektorí z nich aj parvovírus - potenciálne smrteľnú nákazu, ktorá napáda čreva.

"Keď som tých chudákov psov videla na internete, plakala som, ale myslela som si, že neexistuje spôsob, ako ten nákladiak zastaviť. Preto som bola hrozne prekvapená, keď sa to podarilo," povedala tridsaťročná Čchen Jang starajúca sa o sučku, ktorá krátko po záchrane vrhla štyri šteniatka. 



Psi sa tlačia v nákladiaku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu