Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Klausovi sa baví celý svet, ten sa bráni, že išlo o "propisku"

Prezident Čile sleduje Klausovu Zobraziť galériu (4)
Prezident Čile sleduje Klausovu "hru" s perom

BRATISLAVA/PRAHA - Úsmevná kauza, ktorá už týždeň zabáva Česko, má zaujímavú dohru. Václav Klaus, ktorý si počas návštevy Čile pred kamerami "nenápadne" privlastnil protokolárne pero, tvrdil, že išlo len o lacnú prepisovačku. A čo tie polodrahokamy, pán prezident?

Klaus si pero privlasnil na tlačovej konferencii s čilským prezidentom Sebastiánom Piňerom. Na videu Českej televízie je jasne vidieť, ako chňapol po púzdre, vybral z neho pero, strčil si ho do vrecka nohavíc a s lišiackym úsmevom pokračoval v podujatí.

Video sa u našich západných susedov okamžite stalo hitom. Na Facebooku dokonca vznikla skupina "Zbierka pier pre pána prezidenta!", ktorá sa chystá poslať na Pražský hrad stovky pier, ceruziek a ďalších písacích potrieb. Na internete vzniklo aj množstvo vtipných koláží. Niekoľko z nich nájdete v galérii článku.

"Kauza" obletela celý svet, písala o nej agentúra Reuters či americký New York Times. Britský denník The Guardian však zistil skutočnosť, ktorá môže znamenať vážnu vec - že prezident svojim občanom klamal. Pri návšteve brnianskej univerzity totiž uviedol, že pero bola len obyčajná, lacná prepisovačka. Guardian zistil, že išlo o drahé a luxusné pero, vykladané polodrahokamami lapis lazuli.

Prezident však zlodejom nie je, oficiálne návštevy si podľa hovorcu čilského prezidenta môžu nechávať perá na pamiatku, uviedol britský portál. 

Slávne video, ktoré Klausa "usvedčuje":

Polodrahokam lapis lazuli, ktorý má zdobiť aj čilské pero:

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu