Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slúžku bila, pálila a odrezala jej pery, súd ju oslobodil!

Sumiati Mustapaová sa mučeniu vzoprela
Sumiati Mustapaová sa mučeniu vzoprela

RIJÁD - Sumiati Mustapaovú museli previezť do nemocnice so zlomeninami, popáleninami v tvári, reznými ranami a odrezanými časťami pier, ktoré jej spôsobila jej zamestnávateľka zo Saudskej Arábie. Žena sa však k vine nepriznala a tvrdila, že si Indonézanka zranenia spôsobila sama. Odvolací súd ju oslobodil.

Indonézsky diplomat rozhodnutie odvolacieho súdu kritizoval. Didi Wahyudi pre stanicu BBC povedal, že tým padajú všetky nádeje na súdny postih Saudskoarabov podieľajúcich sa na týraní služobníctva. V kráľovstve pracujú ako pomocnice v domácnosti desiatky tisíc Indonézaniek a mnohé z nich sa sťažujú na zlé zaobchádzanie.

Sumiati Mustapaová vlani zobrala odvahu a svoju zamestnávateľku pohnala pred súd. V médiách sa objavili jej fotografie z nemocnice, kam ju priviezli v zúboženom stave. Súd v Medine násilnícku zamestnávateľku v januári poslal na tri roky za mreže. Právnici odsúdenej sa proti rozsudku odvolali a odvolací súd v sobotu verdikt pre nedostatok dôkazov zrušil.

Wahyudi uviedol, že rozsudok mohol byť historickým rozhodnutím saudskoarabskej justície, pretože to bolo prvýkrát, kedy sa indonézska slúžka obrátila na súd so sťažnosťou proti zamestnávateľke.

"Ak verdikt nebol uznaný a bol zrušený, znamená to, že mučitelia zostanú naďalej voľní. Nie sú dôkazy ani argumenty, a nebude tu teda ani príklad predvedenia mučiteľa pred súd," povedal Wahyudi.

O prípadoch zneužívania slúžok v Saudskej Arábii sa hovorí stále častejšie. Väčšina súdnych sporov však končí udelením pokuty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu