Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

O 319 miliónov sa chce Albánska sedmička podeliť s kolegami

Albánska sedmička drží v ruke výherné šeky
Albánska sedmička drží v ruke výherné šeky

NEW YORK - Sedem amerických šťastlivcov, ktorí pred viac ako týždňom vyhrali v lotérii Mega Millions 319 miliónov dolárov (228 miliónov eur), sa rozhoduje, či sa o tučnú výhru podelí s piatimi kolegami.

Skupina 12 spolupracovníkov sa totiž spolu súťaže zúčastňovala pravidelne už štyri roky a na žreb sa vždy skladala, spomenutých päť ľudí sa ale vtedy rozhodlo zostať mimo hru, uviedla agentúra Reuters.

Takzvanú albánsku sedmičku, ako výhercov kvôli ich bydlisku v metropole štátu New York prezývajú, tvoria tri ženy a štyria muži. Pracujú ako špecialisti výpočtovej techniky a programoví manažéri istej newyorskej stavebnej spoločnosti. Na každého z nich teraz pripadá po odpočítaní daní 19 miliónov dolárov (13,5 miliónov eur).

Sedmička sa zatiaľ nerozhodla, či prizná podiel svojim menej šťastným kamarátom. Hoci nikto z výhercov za uplynulý týždeň nešiel do práce, zatiaľ nevedia, či odídu na odpočinok.

Prelomený jackpot bol piatym najvyšším v histórii hry Mega Millions a vôbec najvyšším, ktorý kedy pripadol na jediný tiket. Doteraz najvyššia čiastka padla v marci 2007, bolo to 390 miliónov dolárov (278 miliónov eur).



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu