Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Muža prepustili po 20 rokoch, svedkovia krivo prisahali!

Francisco sa spolu so svojimi obhajkyňami raduje po tom, ako si vypočul verdikt o svojom prepustení Zobraziť galériu (2)
Francisco sa spolu so svojimi obhajkyňami raduje po tom, ako si vypočul verdikt o svojom prepustení

LOS ANGELES - Francisca Carrilla, ktorého prezývajú "Franky", prepustili po dvoch desiatkach rokov z väzenia. Stalo sa tak po tom, ako viacerí svedkovia odvolali svoje výpovede a našli skutočných vrahov obete.

Francisca (37) v roku 1992 súd usvedčil z vraždy Donalda Sarpyho, ktorú, ako sa nakoniec ukázalo, nespáchal. Najvyšší súd totiž v pondelok zrušil rozsudok.

Carrilla odsúdili na základe výpovedí šiestich očitých svedkov vrátane syna obete. Všetci z nich krivo prisahali a teraz priznali, že "vlastne nič nevideli, a že bol na nich vyvíjaný nátlak". Navyše sa k zavraždeniu Sarpyho nedávno priznali dvaja muži. Vyšetrovatelia tak prehlásili, že sa mýlili, a že Francisco nemal so zločinom nič spoločné.

Sudca Paul Bacigalupo otvoril prípad preto, lebo sa objavilo podozrenie, že na dokázanie Carrillovej viny neexistoval dostatok dôkazov. Prokurátor pripustil, že "nové dôkazy si vyžiadali prehodnotenie rozsudku", čo nakoniec viedlo k jeho prepusteniu. "Nehnevám sa, ale toto by sa už nikdy nemalo opakovať," uviedol "Franky" pre médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu