Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrokárstvo na americký spôsob: Dievčatká dreli 14 hodín denne!

Dievčatá z Ghany a Toga namiesto vzdelávania sa
Dievčatá z Ghany a Toga namiesto vzdelávania sa "makali" v kaderníctve

NEWARK - Napriek tomu, že je už 21. storočie, sa vo svete ešte stále nájdu miesta, ktoré akoby "zaspali dobu". Tým je podľa všetkého i New Jersey, nachádzajúce sa na severovýchode USA. Nedávno totiž vyšlo na povrch, že tam ako otrokyne zadržiavali desiatky afrických dievčat!

Krajina neobmedzených možností, ktorá sa pýši dodržiavaním demokratických hodnôt, sa opäť raz vyznamenala. Dlhé roky po tom, ako na svojom území zrušila všetky formy otrokárstva sa prevalilo, že v meste Newark držali násilím vyše dvadsať afrických dievčat.

Tie prišli do Ameriky za vidinou lepšieho života. Bolo im sľúbené kvalitné vzdelanie, hneď po príchode sa však ich sny rozplynuli a premenili na krutú realitu. Spravili z nich novodobé otrokyne, pracujúce sedem dní do týždňa v kaderníckom salóne.

Tu počas takmer desiatich rokov niekedy trávili až štrnásť hodín denne pričom všetky zarobené peniaze museli odovzdávať svojim "tútorom". Nikto z ich okolia si malé deti nevšímal a nezamyslel sa nad tým, prečo sa každé ráno vydávajú stále do toho istého kaderníctva.

Koncom minulého roka však políciu na obchod s deťmi upozornil anonym. Podľa súdnych dokumentov za všetkým stojí jeden africký manželský pár spolu s ich synom. Nedávno ich za to poslali do väzenia na 24, 27 a 4,5 roka.



Novodobé otrokyne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu