Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajt mal vydierať vinníka nehody a pýtať 100-tisíc!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Policajná inšpekcia zadržala v nedeľu pražského dopravného policajta, ktorý je podozrivý z toho, že vydieral vinníka dopravnej nehody.

Požadoval od neho 100-tisíc českých korún (cca. 4100 eur), za ktoré mal údajne vymeniť dokumentáciu v spise. Tvrdil, že v spise sú informácie o údajnom pozitívnom teste na návykovú látku u účastníka nehody a že ich za peniaze nahradí testom s negatívnym výsledkom.

Policajt je podozrivý zo zneužitia právomoci úradnej osoby a prečinu vydierania, informovala dnes hovorkyňa policajnej inšpekcie Radka Sándorová. V prípade odsúdenia mu hrozí šesťmesačné až štvorročné väzenie a prepustenie zo služobného pomeru bez nároku na výsluhu.

Inšpekcia zadržala podozrivého policajta bezprostredne po odovzdaní požadovanej hotovosti priamo na policajnej stanici, kde peniaze prevzal.

Sándorová uviedla, že policajt žiadal od vinníka nehody najprv 100-tisíc korún. Keď zadržaný policajt zistil, že vinník nehody túto finančnú čiastku nemá, navrhol mu, aby peniaze postupne splácal.

Za to ale chcel naviac 20-tisíc korún (cca 820 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu