Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stav ochrnutého študenta z Wetten, dass sa nezlepšuje

Samuel Koch po páde
Samuel Koch po páde

BERLÍN/BERN - Zdravotný stav Samuela Kocha, ktorý sa zranil pri hrozivom páde v televíznej šou Wetten, dass...? (Stavme sa, že...) sa nezlepšuje podľa predstáv jeho otca.

Ešte v januári Christoph Koch hovoril o zlepšení krvného obehu a dýchania, ako aj o zmiernení bolestí a náznakoch zlepšenia pohyblivosti a cítenia končatín. V uplynulých dňoch sa však vyjadril, že v synovom zdravotnom stave nevníma očakávaný pokrok.

Lekári naďalej nevylučujú uzdravenie ochrnutého mladíka, avšak priznávajú, že šance sú malé. Samuel podľa otcových slov dúfa v zázrak a živí nádej, že ešte bude chodiť. Aj otec ako presvedčený kresťan verí v synovo uzdravenie.

Už krátko po nehode avizovalo vedenie ZDF prešetrenie všetkých aspektov a vyvodenie dôsledkov. Programový riaditeľ ZDF Thomas Bellut oznámil, že relácia bude s určitosťou pokračovať, avšak s ďalším zvýšením bezpečnostných štandardov, hoci tie súčasné je len sotva možné prekonať.

"Je deprimujúce, že stopercentnú bezpečnosť nedosiahneme nikdy. Tá neexistuje ani v iných šouprogramoch," vyhlásil. Až 77 percent oslovených sa v prieskume inštitútu YouGov Deutschland vyslovilo v decembri za pokračovanie vysielania. Opačný názor vyjadrilo len 16 percent respondentov.

V prvom vydaní relácie po nehode však moderátor Thomas Gottschalk prekvapenému publiku oznámil, že vzhľadom na Samuelovu nehodu nedokáže robiť svoju prácu ako doteraz a letným špeciálnym vysielaním zo Španielska sa s programom rozlúči.

Jeho krok vedenie televízie akceptovalo, aj keď pripustili, že dúfajú v korekciu Gottschalkovho rozhodnutia. ZDF medzičasom začala uvažovať o výbere jeho nástupcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu