Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Páchateľom útokov na Bali boli skrátené tresty

Samovražedné útoky na Bali na spáchané na jeseň v roku 2002 si vyžiadali 200 životov.
Samovražedné útoky na Bali na spáchané na jeseň v roku 2002 si vyžiadali 200 životov.

JAKARTA - Moslimský radikál usvedčený z účasti na atentátoch, ktoré si na jeseň 2002 na indonézskom ostrove Bali vyžiadali 200 ľudských životov, bol dnes prepustený z väzenia. Ďalším 11 odsúdeným bol trest zmiernený. Informovala o tom agentúra AP s tým, že sa tak stalo v súvislosti s oslavami dňa nezávislosti Indonézie.

Indonézia tradične skracuje tresty v rámci sviatkov, tentokrát však pravdepodobne rozhodnutie rozhorčí krajinu, ktorej občania pri útokoch zahynuli.

Trom zločincom, ktorí si trest za podiel na atentátoch odpykávajú v správnom stredisku provincie Východný Kalimantan Balikpapanu, bola internácia skrátená o štyri mesiace. Odsúdený, ktorý pomáhal ukrývať jedného z kľúčových strojcov atentátu, sa tak už dnes dostal na slobodu. Aj deviatim odsúdencom, ktorí si trest odpykávajú v hlavnej väznici na ostrove Bali, tresty skrátili o štyri mesiace.

Za účasť na teroristických útokoch bolo uväznených 33 osôb. Tí, na ktorých sa vzťahuje dnešné odpustenie časti trestu, zohrali v celej akcii relatívne malé úlohy - od spáchania krádeží cez financovanie útokov až po pomoc pri ukrývaní hlavných podozrivých.

Traja atentátnici boli odsúdení na doživotie a trojica ďalších má byť ešte tento mesiac popravená.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu