Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Heathrow uzavreté, spoločnosti rušia lety do Británie

Zakázané sú predovšetkým osobné batožiny na palube. Zobraziť galériu (6)
Zakázané sú predovšetkým osobné batožiny na palube.

LONDÝN - Lety do Londýna zrušili aj niektoré európske spoločnosti. Cestujúcí musia počítať s meškaním a so zvýšenými bezpečnostnými opatreniami. Sprísnené bezpečnostné opatrenia platia zároveň na všetkých letiskách v Británii. Týkajú sa predovšetkým letov smerujúcich do USA.

Spoločnosť BAA prevádzkujúca Heathrow vyzvala svojich partnerov, aby odložili lety na toto letisko; verejnosti zároveň adresovala výzvu, aby sa ľudia na letisko Heathrow vôbec nevydávali, ak to nie je nevyhnutné.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia platia podľa BBC tiež v staniciach londýnského metra na trasách smerujúcich na letisko. Lety do Londýna zrušili až do odvolania okrem iných nemecká letecká spoločnosť Lufthansa, francúzska Air France, grécka Olympic Airlines, britská British Airways, španielska Iberia, talianska Alitalia a holandská KLM.

ČSA pozastavili odbavenie cestujúcich na najbližší let do Londýna, ktorý má štartovať z Prahy o 12.35 SEČ. Hovorkyňa ČSA Jana Víšková uviedla, že ak sa situácia v Londýne nezlepší, bude dopravca nútený let zrušiť. Dotklo by sa to 97 cestujúcich z Prahy a ďalších 104 ľudí, ktorí sa majú popoludní z Londýna vrátiť.

Bezpečnostné opatrenia zvýšili v leteckej doprave okrem Británie aj USA a Austrália. Zakázané sú predovšetkým osobné batožiny na palube.

Britské ministerstvo dopravy uviedlo, že na palubu si cestujúci odliatajúci z Británie môžu vziať iba nevyhnutné veci, ako doklady, lieky na predpis, peňaženky alebo okuliare bez púzdra. Tieto predmety musia byť uložené v priehľadnom plastovém obale. Zakázané je brať si so sebou nápoje. Ak rodičia zoberú svojmu dieťaťu kojeneckú fľašu, jeden z nich musí jej obsah kvôli kontrole ochutnať v prítomnosti bezpečnostných pracovníkov.

Spoločnosť British Airways zakázala na palube prenosné počítače, mobily a akékoľvek elektronické zariadenia. Cestujúci prechádzajú naviac osobnou kontrolou; röntgenované sú aj ich topánky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu