Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Profitujú z 11. septembra, predávajú pamätné mince

Pamätná minca na 11. september Zobraziť galériu (2)
Pamätná minca na 11. september

NEW YORK - Dvojica kongresmanov z New Yorku vyzvala úrady k tvrdému zákroku proti firme, ktorá predáva pamätné mince k 11. septembru. Podľa nich tým "profituje z národnej tragédie". Firma tvrdí, že jej mince obsahujú striebro nájdené v troskách mrakodrapov Svetového obchodného centra. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Senátor Charles Schumer a kongresman Jerrold Nadler vyzvali federálnu komisiu pre obchod, aby spoločnosti Národná zberateľská mincovňa predaj mincí zakázala a vyšetrila jej obchodné praktiky.

"Ako sa blíži desiate výročie 11. septembra, môžeme bohužiaľ očakávať viac podvodov, ktoré budú chcieť ťažiť z hlbokého emocionálneho puta, ktoré milióny Američanov s touto tragédiou spája," povedal Nadler.

K desiatemu výročiu teroristických útokov na Ameriku majú byť vydané oficiálne pamätné medaily, ktorých kúpou ľudia podporia Národný pamätník a múzeum 11. septembra, ktoré sa na mieste zrútených mrakodrapov stavia.

Mincovňa sa dostala do konfliktu so zákonom už v roku 2004, kedy vydala strieborný dolár s reliéfom Veže slobody - nového Svetového obchodného centra. Za tvrdenie, že dolár je autorizovaný zákonom a vydaný americkou vládou, spoločnosť obžalovali z falšovania a musela vrátiť dva milióny dolárov (1,616 milióna eur), ktoré predajom mince zarobila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu