Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šokujúce a trápne, reagujú na odškodné za tragédiu Tu-154

Pozostalí obetí tragédie v Smolensku
Pozostalí obetí tragédie v Smolensku (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľsko ponúka odškodné príbuzným obetí tragédie Tu-154 pri ruskom Smolensku, pri ktorej zahynul prezident Lech Kaczyński a ďalších 95 ľudí vrátane mnohých politických a armádnych prominentov.

Generálna prokuratúra dnes oznámila, že manželskí partneri, deti alebo rodičia obetí by mali dostať odškodné vo výške po 250 tisíc zlotých (64 519 eur). Ak budú so sumou súhlasiť, dohoda im zabráni žiadať súdnou cestou ďalšie kompenzácie.

Niektorí zástupcovia už návrh ostro kritizovali, ďalší sa zdržali komentára, kým ho neprekonzultujú s klientmi. Bartosz Kownacki, ktorý zastupuje šesť rodín príbuzných obetí katastrofy, však už označil návrh za „šokujúci a trápne nízky“, ktorý je podľa neho „snahou o zakrytie (ruskej vyšetrovacej) správy MAK.“ Poľský prezidentský špeciál sa zrútil pri pokuse o pristátie na smolenskom letisku 10. apríla 2010 v hustej hmle. Moskva a Varšava v súčasnosti vedú spor okolo výsledkov vyšetrovania ruskej strany, ktorej správu poľskí predstavitelia ostro kritizovali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu