Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rozprávková radnica

Čert a Káča
Čert a Káča

Pravidelný obľúbený pondelkový cyklus Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava, ktorého podujatia patria vždy k vypredaným, štartuje už 3. júla.

Rozprávky a komické podobenstvá v podaní divadiel a originálnych súborov vás tak ako po minulé roky zavedú do kúzelného a malebného prostredia nádvoria Starej radnice. Rodičia si tak môžu zároveň obzrieť výnimočnú bratislavskú architektonickú pamiatku, ktorá je zrkadlom troch stavebných období (štýl gotiky, renesancie, baroka)

V tomto roku sa okrem minuloročných osvedčených divadelných formácií (Divadielko Dunajka, Divadlo Happy..) predstavia najmenším divákom aj nové, originálne zoskupenia, ponúkajúce interaktívne zážitkové predstavenie.


3.7. Čert a káča
účinkuje Drevené divadlo

Čert a Kača je klasická rozprávka o jazyčnatej Kače a jej návšteve v pekle. Dieťa sa prostredníctvom tvrdohlavej dievčiny dostáva do pekelného sveta bez toho, aby ilúziu príbehu narúšala prítomnosť herca. V jeho očiach bábky žijú svoj skutočný život, tak ako v minulosti, aj tu je nositeľom herectva Principál, jediná živá bytosť na javisku.

Predstavenie klasickej rozprávky je hereckým koncertom autora dramatizácie a výtvarníka, Mgr. Ladislava Milka. Okrem svojbytného života drevených marionet, predstavenie umožňuje detskému divákovi nenásilným spôsobom nahliadnuť aj do sveta vážnej hudby, čo je v živote dnešných detí predškolského a ranne školského veku viac-menej unikátne a prinajmenšom zaslúžené.


10. 7. Vynález
účinkuje divadlo Zanzara

Rozprávkový príbeh o slávnom vynálezcovi a jeho prevratných vynálezoch, s ktorými zažíva neskutočné príhody. Stretnutie s vílou, ježibabou, strašidlom a drakom sú plné dobrodružstiev, v ktorých musí prejaviť svoju pohotovosť a um. Príbeh je pretkaný výborným humorom a hudbou.


17. 7. Ujo Anjelsen
účinkuje divadlo Dunajka

Zahrajte sa s nami na rozprávkové postavičky H. CH. Andersena.


24. 7. Ježko a líška
účinkuje divadlo Zanzara

Ježko sa dnes strašne nudí. Skúša rôznymi spôsobmi zabaviť seba aj deti, ale nič mu nie je dostatočne vtipné. Keď stretne líšku, veľmi sa poteší, lebo konečne našiel spriaznenú dušu na bláznenie. Aspon na začiatku si to mysli... Takto začína prepis známej Ezopovej bájky o dobrosrdečnom ježkovi a ľstivej a nenásytnej líške. V ich príbehu spoznáte hodnotu kamarátsva a vzájomnej nezištnej pomoci. Rozprávka je vo veršoch, s pesničkami.


31. 7. Zvedavé sloníča
účinkuje divadlo Happy

Rozprávkový príbeh, v ktorom malý sloník Toník tak dlho do všetkého strká zvedavý nos, až raz na to doplatí. Sloníča nutne potrebuje vedieť, čo jedáva krokodíl na večeru a pretože mu to nik nevie povedať, vydá sa na dobrodružnú cestu a dostane sa až k samotnému krokodílovi. Ten nezaprie svoju pažravú povahu a sloník zistí, že príliš veľká zvedavosť aj kráse škodí. Cestou za krokodílom stretáva korytnačku, hada, tigra... Deti hlavnému hrdinovi pomáhajú, putujú s ním a spievajú, držia mu palce, takže nakoniec všetko dobre dopadne.


7. 8. Princezná Rozmarínka
Účinkuje Teátro Pimprlo

Rozprávkový príbeh o rozmarnosti, ktorý pre malých divákov pripravila komediantka Tramtarína so svojimi bábkami - marionetkami. S humorom odvíja rozprávku, ktorá oslovuje nielen detského diváka. Počas predstavenia sa diváci zapájajú do diania- chytajú muchy, ryby, spievajú, bubnujú a tak aj sami vytvárajú atmosféru a dramatické situácie inscenácie. Spieva a hrá, plače aj teší sa teda nielen Tramtarína, ale aj publikum.


14. 8. Ako Gašparko Janovi ku šťastiu pomohol
Klasická rozprávka s drakom, princeznou, Janom, Gašparkom a pesničkami
Účinkuje divadelná spoločnosť Rád červených nosov

Klasická rozprávka s drakom, princeznou, Janom, Gašparkom a pesničkami.


21. 8. Žabí princ - rozprávka bratov Grimmovcov
účinkuje divadielko Bum Bác

Rozprávka bratov Grimmovcov.


28. 8. Slncový kôň – klasická bábková rozprávka
účinkuje divadielko Bum Bác

Klasická bábková rozprávka.

Nádvorie Starej radnice, vždy o 17.00
Vstupné: 30,- Sk


Predpredaj lístkov: BKIS, Klobučnícka 2, 02 / 5935 6650, predpredaj@bkis.sk . Odporúčame zakúpiť lístky v dostatočnom predstihu.

Viac informácií >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu