Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2006 otvorí hudobný mág STING

Sting
Sting

Tohtoročné Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava začnú naozaj veľkolepo. Otvorenie tohto obľúbeného kultúrno-umeleckého cyklu bude silným hudobným zážitkom v podobe vystúpenia jednej z najvýraznejších osobností svetovej populárnej hudby.

Multimediálny vitálny génius s invenčným prejavom Sting, vystúpi po šiestich rokoch v rámci svojho turné Broken Music Tour opäť na bratislavskom pódiu. Takýto hviezdny začiatok už 31. Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava ešte nezažila. Strhujúcim koncertom sa rozbehne seriál viac než 160 kultúrnych podujatí, ktoré pre všetkých Bratislavčanov i návštevníkov hlavného mesta pripravilo v spolupráci so svojimi partnermi Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Sting – Gordon Matthew Sumner – rodák z Wallstendu, gitarista, líder legendárnej skupiny The Police, herec, bojovník za ľudské práva, dažďové pralesy a ekológiu, no najmä charizmatický spevák pôsobí na hudobnej scéne už od druhej polovice 70. rokov a je skutočne akýmsi „stingom" – nehynúcim žihadlom pre svetovú pop music. Spevák s jazzovými koreňmi začal svoju kariéru v roku 1977, keď spolu s gitaristom Andym Summersom a bubeníkom Stewartom Copelandom stál pri zrode kapely The Police, ktorá mala vzápätí na svojom konte dnes už nehynúci hit Roxanne. Kombinácia šťastia, pracovitosti a talentu priniesla The Police 5 albumov a nesmrteľnosť na hudobnom nebi.

Sólovú kariéru odštartoval pozoruhodný talentovaný umelec krátko po rozpade skupiny v roku 1984. Jeho novú kapelu tvorili jazzmani a skutoční hudobní majstri (saxofonista Brandford Marsalis, bubeník Omar Hakim, či Vinnie Colaiuta, basgitarista Darryl Jones, klávesista Kerry Kirkland a v neposlednom rade nenápadný, no neobyčajne empatický Dominic Miller).

Sting má na svojom konte viac než 12 sólových albumov, už spomenutých 5 albumov s The Police, 15 filmov, založenie nadácie Rain Forest na záchranu dažďových pralesov, množstvo charitatívnych aktivít, kvantum ocenení a nominácií.

Hudobne vybrúsený zážitok z koncertu ikony inteligentnej popmusic 21. júna na petržalskom štadióne sa isto zaradí k najvýznamnejším vystúpeniam osobností svetovej hudby v krajine pod Tatrami.

Popri Stingovi vám v Bratislave 21. júna zahrajú:
fenomenálny gitarista Dominic Miller, skvelý bubeník Abe Laboriel, a gitarista Lyle Workman

Infolinka: 0904 666 363
Predpredaj: sieť Ticketportal, BKIS - Informačné centrum - Klobučnícka 2, Dr. Horák, Kenvelo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu