Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2006 je za dverami!

Bratislava už 31 rokov v lete žije kultúrou. Kultúra v lete vychádza na svetlo, do atraktívnych exteriérových priestorov a predstavuje sa širšiemu diváckemu spektru. Dodnes v podobe Kultúrneho leta a Hradných slávností ozvláštňuje, spestruje a robí tieto priestranstvá príťažlivejšími, podobne, ako aj oni umocňujú divácky kultúrny zážitok.

Nechajte sa zlákať touto vzácnou vzájomnou harmóniou, oddychovou letnou atmosférou a bohatou kultúrnou ponukou a staňte sa svedkami jedinečných letných umeleckých zastavení.

Kultúrny maratón hlavného mesta potrvá tri mesiace. Na námestiach, nádvoriach, na lúke i pri Dunaji, na hrade či v podhradí je pre Bratislavčanov i návštevníkov mesta pripravených takmer 200 pozoruhodných podujatí tohtoročnej sezóny, s účinkujúcimi z bezmála 20 krajín sveta na 15 atraktívnych scénach.

Seriál kultúrno-umeleckých podujatí veľkolepo otvára už tretí rok štedrý Otvárací týždeň, ktorý do programovej ponuky priniesol od roku 2004 hlavný dramaturg podujatia – Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Počas tohtoročných kultúrne plných otváracích dní sa môžete tešiť okrem veľkolepého otvorenia v podaní hudobného mága Stinga (21.6. 2006), na akčné pokračovanie v podobe 3-dňového festivalu Živé ulice (22.6. – 24.6.), na ktorom vystúpia pouličné divadlá, žongléri, iní pouliční umelci a svojimi podobenstvami a hrami roztočia na uliciach Starého mesta a na Hlavnom námestí postmoderný divadelný kolotoč.

Na obľúbenej, v poradí už deviatej, Keltskej korzo párty sa vám 23. júna hudobne „prihovorí“ súrodenecká skupina z Írska – The Cassidys z Dublinu a okrem nich rytmickým tancom privíta tohtoročnú kultúrnu letnú sezónu tanečná skupina Petronella zo Slovenska, ktorá v týchto dňoch oslavuje svoje 18. narodeniny.

Kto má však chuť na horúce rytmy flamenca, toho 24. júna prenesieme prostredníctvom hudobno-tanečného vystúpenia do krajín ohnivých rytmov. Na flamenco večere sa môžete sa započúvať do sólových gitarových skladieb, alebo vás zaujme podmanivý spev španielskeho speváka Fernanda del Pasa s gitarovým a rytmickým sprievodom, prípadne vás uchvátia tanečné kroky a variácie v štýle flamenco v podaní fenomenálnej tanečníčky Sandry la Chispa.

Klasickou hudobnou bodkou Otváracieho týždňa je už 31. medzinárodný gitarový festival Johana Kaspara Mertza. Všetci gitaroví labužníci, odborná i laická verejnosť, tých všetkých čaká 25.6. – 30.6. v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sieť atraktívnych gitarových koncertov s medzinárodnou účasťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu