Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Súdna rada dostane na stôl aj správu komisie, ktorá preveruje prípady z komunikácie Kočnera

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Členovia Súdnej rady SR dostanú na stôl okrem iného aj správu osobitnej komisie, ktorá preveruje prípady z komunikácie obžalovaného Mariana Kočnera. Vyplýva to zo zverejneného programu rady, ktorý je dostupný na jej webovej stránke. Rada sa stretne už v pondelok.

S kontroverzným podnikateľom údajne komunikovali cez aplikáciu Threema viacerí sudcovia či sudkyne, napríklad aj bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti za Smer-SD Monika Jankovská. Tá komunikáciu s Marianom Kočnerom popiera. Prípady rieši Národná kriminálna agentúra.

Na základe činnosti osobitnej komisie súdna rada prehodnocuje prípadné ďalšie disciplinárne podnety na sudcov. Od augusta 2019, kedy bola celá kauza medializovaná, čelia disciplinárkam štyri sudkyne a jeden sudca. Ide o Moniku Jankovskú, Vladimíra Sklenku, Andreu Haitovú, Denisu Cvikovú a Zuzanu Maruniakovú.

Sklenka sa napokon v decembri minulého roka sám vzdal funkcie a nasledoval tak svoju kolegyňu Miriam Repákovú. Výkon si dočasne pozastavil na vlastnú žiadosť niekdajší predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner. Ten následne požiadal o zápis do Slovenskej advokátskej komory a v súčasnosti je už advokátom.

Viac o téme: ČlenoviaKomisiaMarián KočnerSúdna rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu