Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rok 2020 vnímam ako rok príležitostí, tvrdí prezidentka Čaputová

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Rok 2020 vníma prezidentka SR Zuzana Čaputová ako rok príležitostí, a to nielen z hľadiska februárových parlamentných volieb, ale aj všetkých výziev, ktorých by sme sa ako spoločnosť mali chopiť. Prezidentka to povedala v rozhovore s tým, že Slovensko má za sebou rok 2019, ktorý bol dôležitý z hľadiska "odhaľovania reality o nás, našej spoločnosti aj o našej politickej scéne".

"Je nesmierne dôležité vyšetriť kauzy, ktoré sú na stole. Je to potrebné nielen pre spoločnosť, ale hlavne na zachovanie dôvery verejnosti v inštitúcie. Musíme začať robiť mnohé zmeny a musíme o nich uvažovať z dlhodobého hľadiska, nie v krátkodobom štvorročnom horizonte," povedala Čaputová. Spomenula pritom oblasť justície, ale aj klimatické zmeny, stabilitu verejných financií a sociálnu oblasť.

Okrem februárových parlamentných volieb čakajú podľa hlavy štátu Slovensko v roku 2020 veľmi dôležité udalosti, ako je napríklad voľba a vymenovanie generálneho prokurátora. "Dôležitejšie než všetky spoločensko-politické témy je, aby bol rok 2020 pre ľudí rokom, ktorý prežijú v zdraví a v spokojnosti so svojimi blízkymi ľuďmi," podotkla prezidentka.

Viac o téme: Parlamentné voľbyPríležitostiZuzana ČaputováRok 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu