Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľudia sa proti Kotlebovcom búria aj v Myjave: Vyhlásili pochod proti fašizmu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

MYJAVA - Pokojné zhromaždenie s názvom Myjava proti fašizmu na vyjadrenie nesúhlasu s prítomnosťou predstaviteľov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v meste Myjava zvoláva v utorok 3. decembra občianska iniciatíva Slobodné kopanice. Zhromaždenie, ktoré sa začne o 17:30 pred Kultúrnym domom Samka Dudíka, je reakciou na míting, ktorý strana zvolala na rovnaký deň o 18:00 do kultúrneho domu. Diskutovať s obyvateľmi Myjavy príde Marian Kotleba a ďalšie známe tváre ĽSNS.

„Myjava a priľahlé kopaničiarske obce boli centrom partizánskych skupín počas Slovenského národného povstania. Veľa z našich predkov, rodákov, zomieralo v boji proti fašistom. Ak niekto nedokáže oceniť význam SNP, naopak, smeje sa z neho a haní ho, tak nemá v našom meste svoje miesto,“ píše v pozvánke iniciatíva Slobodné kopanice. „Ukážme, že sme hrdé a slobodné mesto, ktoré si pamätá svoje dejiny a ktoré je ochotné brániť demokraciu. Naši predkovia umierali za slobodu. My ju musíme dnes brániť,“ uvádza ďalej občianska iniciatíva.

V súvislosti s mítingom ĽSNS stále zbierajú podpisy pod petíciu proti poskytnutiu priestorov v Kultúrnom dome Samka Dudíka na toto podujatie. Petíciu počas dvoch dní podporilo viac ako 800 ľudí. Vedenie mesta Myjava tvrdí, že nemá dôvod nesúhlasiť s komerčným prenájmom priestorov pre riadne zaregistrované politické strany, ktoré sa budú uchádzať o hlasy voličov v blížiacich sa parlamentných voľbách. Zároveň však dodáva, že to neznamená, že sa stotožňuje s ich myšlienkami a názormi.

Viac o téme: PochodMyjavaĽSNSKotlebovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu