Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sudkyňa napísala tvrdý verdikt o kontaktoch Martina Glváča s bývalým bosom bratislavského podsvetia

Martin Glváč Zobraziť galériu (2)
Martin Glváč (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Podpredseda parlamentu Martin Glváč má súdny verdikt na kontakty s mafiou. Informuje o tom Denník N. Podľa portálu mal Glváč kontakty s Jozefom Svobodom, ktorý bol jedným z najvyššie postavených bossov bratislavského podsvetia. Rozhodnutie definitívne potvrdil krajský súd na jar tohto roka a je výsledkom sporu Glváča s Danielom Lipšicom.

Ako píše Dennik N, rozhodnutie súdu je tvrdé, píše sa v ňom napríklad, že Glváč o Svobodovej povesti musel vedieť. Sudkyňa Oľga Nižňanská vo verdikte jasne spochybňuje Glváčovu obranu, neverí jeho slovám, že Svobodu poznal iba „ako podnikateľa“, a spochybňuje aj ďalšie jeho argumenty.

„Ak sa žalobca (Glváč – pozn. Dennik N) verejne priznal, že sa s ním poznal a dokonca pridal dôvetok, že sa za to nehanbí, potom tým potvrdil, že mu zrejme prostredie neslušnosti a zla až tak neprekáža,“ napísala sudkyňa Oľga Nižňanská.

Martin Glváč
Zobraziť galériu (2)
Martin Glváč  (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Svobodu zavraždili v júni 2004 pred stávkovou kanceláriou v Podunajských Biskupiciach po tom, ako sa nakrátko vrátil do Bratislavy z Francúzska. Po vražde novinári zisťovali, kto z politikov sa so Svobodom poznal. Glváč vtedy časopisu Plus 7 dní povedal, „že ho pozná a nehanbí sa za to“.


Čítajte aj: Politici sa obuli do Glváča: FOTO Most-Híd nevylúčil budúcnosť so Smerom, Slováci dali najavo, čo si myslia o Ficovi


O Glváčovi a Svobodovi hovoril Lipšic na jar 2006 v televíziách Markíza a Joj. „Váš tieňový minister spravodlivosti Martin Glváč podnikal s rôznymi osobami, ale sa aj stretával s nebohým predstaviteľom bratislavského podsvetia Jozefom Svobodom. … Nepovažujete za problém, že sa váš tieňový minister stretáva s mafiánmi?“ pýtal sa vtedy v Markíze Lipšic podpredsedu Smeru Roberta Kaliňáka.

Lipšicove výroky skončili na súde, Glváč ho zažaloval – no až v roku 2008, píše Dennik N. Martin Glváč aj napriek kontaktom s Marianom Kočnerom, obžalovaným z objednávky vraždy Jána Kuciaka, je členom predsedníctva Smeru a zostáva aj podpredsedom parlamentu.

Viac o téme: Daniel LipšicMartin GlváčJozef Svoboda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu