Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Do strany Spolu má smerovať prekvapivá posila: Ponuka pre šéfa elitných kukláčov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: archiv LC)

BRATISLAVA - Nová tvár na slovenskej politickej scéne? Veliteľ Lynx Commanda a šéf protiteroristickej jednotky má na stole ponuku na vstup do strany Spolu. Jej tvárami sú napríklad poslanci NR SR Miroslav Beblavý, Jozef Mihál či Katarína Macháčková.

O novinke informoval portál aktuality.sk„Pána Hamrana sme oslovili, pretože je to rešpektovaný odborník s medzinárodnou reputáciou. Rozhovory ešte prebiehajú, kandidátku do parlamentných volieb predstavíme už čoskoro," uviedol pre portál predseda strany Miroslav Beblavý. 

Prečítajte si aj: Podozrenia z kauzy Gorila a ďalších prípadov je potrebné vyšetriť, zhodli sa politici

Strana sa tiež vyjadrila, že po voľbách si Štefana Hamrana vedia predstaviť ako kandidáta na post ministra vnútra. „Je našou povinnosťou nasadiť do zápasu proti mafii a oligarchom silný tím, vrátane silného a rešpektovaného kandidáta na spravovanie rezortu vnútra po voľbách," povedal Beblavý.

Miroslav Beblavý
Zobraziť galériu (3)
Miroslav Beblavý  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Meno Štefan Hamran nie je pre Slovensko neznáme. Figuruje aj v spojitosti s objasňovaním vraždy novinára Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej (†27). Práve Hamranovo Lynx Commando zadržalo v Komárne obvinených v prípade popravy mladej dvojice.

Štefan Hamran.
Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran.  (Zdroj: Facebook/Stefan Hamran)

Veliteľ útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru sa tento rok ujal aj ďalšej významnej funkcie. V Helsinkách ho jednomyseľne zvolili za nového predsedu združenia elitných protiteroristických jednotiek Atlas. Predseda združenia sa volí na obdobie štyroch rokov.

Policajti ukončili vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice

"Počas 18 rokov svojej existencie Atlasu predsedali velitelia špeciálnych jednotiek z Belgicka, Holandska, Nemecka a momentálne z Rakúska. Atlas združuje 38 špeciálnych protiteroristických jednotiek krajín EÚ, Švajčiarska, Nórska a Islandu. Je to pre Lynx Commando veľká pocta a zároveň výzva," vyzdvihla polícia. 

Viac o téme: SpoluŠtefan HamranLynx Commando
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu