Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE z kongresu Demokratickej strany: FOTO Je známe, kto bude na čele kandidátky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BRATISLAVA - Podpredsedami mimoparlamentnej Demokratickej strany sa stali Jozef Rajtár a Jana Kiššová. Tá bude zároveň aj volebnou líderkou strany. Delegáti strany si ich zvolili na sobotňajšom mimoriadnom kongrese v Hronseku.

Matovič vyzval Hlinu na predvolebné pytačky: VIDEO Polovica kráľovstva alebo nič!

Na kongrese si delegáti zvolili aj zostávajúcich členov predsedníctva a to Natáliu Blahovú, Adama Hochela, Eriku Jankajovú, Ľubomíra Galka a Jozefa Rajtára. Predseda DS Michal Kravčík uviedol, že poslaním strany je spájanie ľudí dobrej vôle v záujme dôstojného života na Slovensku. 

Jozef Rajtár
Zobraziť galériu (4)
Jozef Rajtár  (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

Kiššová vyzvala členov k maximálnemu nasadeniu vo volebnej kampani, aby DS urobila dobrý výsledok v parlamentných voľbách. "Vo februári sa rozhodne, či budeme aj naďalej vazalmi mafie a korupcie, alebo vykročíme na cestu k právnemu štátu, k spravodlivosti a vymožiteľnosti práva," uviedla. Strana informovala, že v súčasnosti rokuje o spolupráci s viacerými predstaviteľmi politických strán. 

AKTUÁLNE z kongresu Demokratickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

O vstupe do DS informovali deviati poslanci, ktorí opustili klub SaS. Sú to osobnosti okolo niekdajších podpredsedov SaS Jany Kiššovej a Ľubomíra Galka či bývalej predsedníčky poslaneckého klubu SaS Natálie Blahovej. 

Stranu opustili po tom, ako členovia SaS na nominačnom kongrese rozhodli o vylúčení Blahovej zo strany. Zároveň na ňom odsúhlasili kandidátku do volieb navrhnutú predsedom strany Richardom Sulíkom, na ktorej nefigurovali.

Viac o téme: KongresPodpredsedoviaJana KiššováDSDemokratická stranaJozef Rajtár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu