Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rajtár vysvetľuje stretnutia s bývalým SIS-károm: FOTO Na Sulíka vytiahol styky s Kočnerom, Blahová sa pridala

Jozef Rajtár a Richard Sulík Zobraziť galériu (3)
Jozef Rajtár a Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel/Vlado Benko Jr.)

BRATISLAVA - Bývalé demokratické jadro SaS, ktoré už v týchto dňoch názov strany zo svojho subjektu vypustilo, nie je ticho ani dnes. Najnovšie sa o to pričinil Jozef Rajtár, ktorý vo svojom najnovšom príspevku hovoril aj o stretnutí s exsiskárom Pavlom Forischom. Reagoval tým automaticky aj na predsedu SaS Richarda Sulíka.

Rajtár sa na sociálnej sieti rozpísal o svojom stretnutí s bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej slušby (SIS) Pavlom Forischom. "Moje stretnutia s P. F. boli stretnutia poslanca Národnej rady s informátorom a získané informácie majú výsledky, viedli k efektívnemu tlaku na orgány činné v trestnom konaní, aby konali voči Marianovi Kočnerovi a Ladislavovi Bašternákovi" tvrdí už nezaradený poslanec Rajtár.

Rajtár vysvetľuje stretnutia s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ten zároveň ďalej tvrdí, že zo spracovaných informácií bolo podaných niekoľko trestných oznámení a dokonca aj začaté trestné stíhanie. Rajtár zároveň otvorene priznal, že Sulíka o stretnutiach informoval. "Uvedomoval som si isté reputačné riziko zo stretnutí s P. F., informoval som o nich Sulíka, ako človeka, ktorému som vtedy maximálne dôveroval," píše Rajtár.

Čo svojimi stretnutiami získal Sulík?

Ten sa v ďalších riadkoch však rozhodol na Sulíka vytiahnuť jeho stretnutia. "Sulík sa stretával s Kočnerom, kriminálne závadovou osobou aktuálne podozrivou z objednávky vrážd, stretával sa s Kotlebom, fašistom, ktorý v tom čase pobehoval v gardistickej uniforme. A ja sa pýtam, aký bol jeho výsledok z týchto stretnutí? Aké informácie získal? Ako ich využil pre verejné dobro?" pýta sa ďalej v statuse Rajtár.

"Keby sa mal Richard Sulík stať toxickým pre svoje stretnutia s obskúrnymi ľuďmi, tak by ste mu dnes mohli podať ruku len v gumených rukaviciach alebo najlepšie vôbec. Žiaľ, musím konštatovať, že táto Sulíkova argumentácia voči mojej osobe je iba pochabým pokusom o zakrytie vlastných pochybení a maskovanie môjho vyhodenia z kandidátky," uzavrel Rajtár v reakcií na Sulíka.

Prepis Rajtárovho statusu sa rozhodla zdieľať na svojom účte aj Natália Blahová, ktorá je tiež členkou spomínaného jadra. K statusu ešte priložila fotku zo stretnutia Mariana Kočnera a Richarda Sulíka spred pár rokov.

Rajtár vysvetľuje stretnutia s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)

Viac o téme: Richard SulíkJozef RajtárPavol Forisch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu