Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nezvolenie Jána Budaja za predsedu výboru vracia podľa OĽaNO parlament do čias mečiarizmu

Ján Budaj a Igor Matovič
Ján Budaj a Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) kritizuje výsledky dnešnej voľby predsedu Výboru Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny, v ktorej nebol zvolený ich kandidát Ján Budaj. Podľa hnutia, ktorého stanovisko poskytol hovorca Matúš Bystriansky, parlament obdobne fungoval za vlády Vladimíra Mečiara.

Výbor zatiaľ bude viesť jeho podpredsedníčka Martina Šimkovičová (nezaradená), ktorá podľa hnutia v minulosti vyjadrila neznášanlivosť voči menšinám. „Tento post, na základe povolebného rozdelenia výborov NR SR medzi koalíciu a opozíciu, patril hnutiu OĽaNO. Až do svojej rezignácie ho viedla naša poslankyňa. Teraz, keď mal na jej miesto nastúpiť Ján Budaj, ukázali vládni poslanci, ruka v ruke s fašistami, že už nerešpektujú parlamentnú kultúru, ani právo opozície na vedenie niektorých výborov. Tým vracajú politické pomery v NR SR do čias Vladimíra Mečiara," uviedlo hnutie.

„Výsledkom dnešného hlasovania koaličných a fašistických poslancov bude, že ľudskoprávny výbor povedie z podpredsedníckej pozície nezaradená poslankyňa Martina Šimkovičová, známa výrokmi podporujúcimi neznášanlivosť voči menšinám a ich ľudským právam," dodalo hnutie OĽaNO.

Viac o téme: KritikaIgor MatovičJán BudajOĽaNOVýbor Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu