Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodinkárstvo u Valla? Za 90-tisíc mu bude radiť kamarát z Progresívneho Slovenska

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky, FB)

BRATISLAVA - Magistrát hlavného mesta podpísal zmluvu s externou právnou kanceláriou. Partnerom a šéfom právnej kancelárie je Radovan Pala, ktorý stál od začiatku pri vzniku strany Progresívne Slovensko. Zmluva bola podpísaná koncom februára tohto roku na sumu 90-tisíc eur.

Informoval o tom portál bratislavskenoviny.sk. Rámcová zmluva o poskytovaní právnych služieb s právnou kanceláriou TaylorWessing podpísal primátor Bratislavy Matúš Vallo 28. februára tohto roka s dátumom účinnosti od 14. marca. V mene tejto právnickej kancelárie koná Radovan Pala a šéfuje jej spolu s Andrejom Leontievom. Pala sa s Vallom pozná dlhé roky a spoločnými fotkami sa chvália aj na sociálnych sieťach.

Zmluva v hodnote 90-tisíc

Zmluva v hodnote 90-tisíc eur sa týka právnych služieb v súvislosti s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou a Dopravným podnikom mesta. V oboch spoločnostiach sú ľudia blízki súčasnému bratislavskému magistrátu a podľa Valla prešli transparentnými výberovými konaniami. Hodinová odmena je podľa zmluvy vo výške 180 eur, za ostatné služby 40 eur za hodinu. Dátum platnosti síce nie je uvedený, no zmluva bola uzatvorená na jeden rok alebo do vyčerpania maximálnej predpokladanej hodnoty všetkých zákaziek.

Rodinkárstvo u Valla? Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: LinkedIn/Radovan Pala)

Zmluva má platnosť rok alebo kým právna kancelária sumu 90-tisíc eur od hlavného mesta nevyčerpá. „Pán Pala je rešpektovaný právnik a jeho advokátska kancelária tiež,“ reagovalo tlačové oddelenie magistrátu s tým, že pri výbere externého dodávateľa právnych služieb bolo vykonané riadne verejné obstarávanie. „Bolo použité ustanovenie zákona o verejnom obstarávaní pre obstarávanie zákaziek s nízkou hodnotou,“ uviedlo mesto. Okrem tejto kancelárie oslovil magistrát mesta americkú právnu kanceláriu White and Case, ktorá na Slovensku pôsobí roky a poskytuje externé právne služby pre OLO za 180 eur na hodinu.

Angažovanie v Progresívnom Slovensku

Právna kancelária Taylor Wessing v minulosti spolupracovala aj cez ministerstvom kultúry, ktorému šéfuje Ľubica Laššáková. Išlo o zmluvu o vzájomnej spolupráci medzi Slovenskou národnou galériou a TaylorWessing na reklamnej kampani a propagácií 70. výročia SNG, ktoré sa uskutočnilo v termíne od 1. júla - 31. decembra minulého roka.

Rodinkárstvo u Valla? Za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: united-kingdom.taylorwessing.com)

Radovan Pala je zakladajúcim managing partnerom advokátskej kancelárie Taylor Wessing, ktorá sa od založenia v roku 2004 stala jednou z najväčších medzinárodných kancelárií pôsobiacich na slovenskom trhu. Pala stál na začiatku vzniku strany Progresívne Slovensko, ktorej podpredsedníčkou bola v minulosti aj súčasná prezidentka Zuzana Čaputová. Rovnako primátor Bratislavy Matúš Vallo bol v komunálnych voľbách podporovaný PS. Vstup do strany však neznamenal, že sa právnických aktivít vzdá. 

Viac o téme: Radovan PalaMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu