Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO z košickej benzínky vyvolalo rozruch: Na zásah policajtov si posvieti aj ich nadriadený

Zákrok policajtov voči Rómovi na čerpacej stanici v košickej mestskej časti Šaca.
Zákrok policajtov voči Rómovi na čerpacej stanici v košickej mestskej časti Šaca. (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

KOŠICE – Zákrok policajtov voči Rómovi na čerpacej stanici v košickej mestskej časti Šaca prešetrí ich nadriadený. Podľa doterajších zistení vyhodnotil služobnú činnosť policajtov za zákonnú a adekvátnu. Uvádza to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti.

Reaguje tým na zverejnené video, ktoré zachytáva asi desiatku Rómov a policajný zásah, ku ktorému došlo v pondelok (12. 8.) nadránom.

Agresivita sa stupňovala

Podľa polície sa vo vonkajších priestoroch čerpacej stanice nachádzala skupina osôb, ktorá sa správala hlučne počúvaním hudby z reproduktora a požívala alkoholické nápoje. Ako tvrdí, u 34-ročného Košičana sa agresivita stupňovala.

„Vzhľadom na to, že osoba neuposlúchla žiadne výzvy policajta, bolo rozhodnuté o jej zaistení, pri ktorom osoba kládla aktívny odpor, nakoniec však sama nasadla do služobného vozidla, kde sa správala naďalej agresívne,“ uvádza s tým, že donucovacie prostriedky použili až po opakovanom upozornení. Po príchode ďalších policajných hliadok na miesto sa podľa KR PZ Košice situácia upokojila.

Alkohol verzus Slováci: Pavol (34), to nebolo jedno pivko... Policajti sa chytali za hlavu!

Muža podozrivého zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku, ktorý mal v dychu 1,27 promile alkoholu, umiestnili do cely policajného zaistenia a po zadokumentovaní priestupku prepustili na slobodu. „Počas služobného zákroku k zraneniu podozrivej osoby nedošlo,“ dodala polícia.

Viac o téme: Čerpacia stanicaKošiceRómŠacaPolicajný zákrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu