Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fedor rokuje s exministrom Druckerom: Zvažujem, či naďalej ostať vo verejnom živote

Poslanec NR SR Martin Fedor Zobraziť galériu (3)
Poslanec NR SR Martin Fedor (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Člen klubu koaličného Mosta-Híd Martin Fedor rokuje s exministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom. Povedal, že ho Drucker oslovil ako človeka, ktorý sa dlhodobo venuje aj otázkam obrany a bezpečnosti. Zdôraznil však, že v prvom rade zvažuje, či naďalej ostať vo verejnom živote.

"Našli sme akoby spoločnú reč, čo sa týka hľadania programových východísk, dlhodobo sa venujem otázkam obrany a bezpečnosti a zahraničnopolitickej orientácii Slovenska a on ma oslovil v tomto zmysle," skonštatoval v súvislosti s Druckerom.


Prečítajte si aj: Drucker ešte stranu nezaložil: V regiónoch chce hovoriť o riešeniach


Doplnil, že si na ňom váži práve to, že ešte pred ohlásením vzniku novej strany hľadá koncepčné riešenia pre problémy spoločnosti do budúcna. To je mu podľa vlastných slov na Druckerovi sympatické. "Som rád, že k tomu pristupuje zdola nahor, a nie naopak, že najskôr usporadúva myšlienky, program, ešte predtým ako príde s nejakým oznámením," dodal. 

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Fedor povedal, že v súčasnosti chodí po regiónoch, no kampaňou by to nenazval. Konzultuje svoju budúcnosť s rôznymi ľuďmi, ktorých názor si váži. "Zamýšľam sa predovšetkým nad tým, či ostať vo verejnom živote," zdôraznil s tým, že neskrýva akési rozčarovanie z politiky.

Rozdiely sa prehlbujú

Tvrdí, že sa v regiónoch stretáva s názormi ľudí, ktorí majú pocit akoby bola politická scéna viac rozvrátená, nekomunikujú, len sa škriepia. "Zhodujem sa s nimi že v takejto atmosfére v súčasnosti akoby politika neposkytovala oporu občanom v riešení problémov, ale prehlbuje rozdiely," poznamenal.

Martin Fedor
Zobraziť galériu (3)
Martin Fedor  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Tomáš Drucker stále neoznámil vznik svojej strany. Skonštatoval, že si uvedomuje, že ak sa chce ktokoľvek zapojiť do najbližších parlamentných volieb, musí sa prejaviť teraz. Počas leta chce o prípadných riešeniach hovoriť s ľuďmi v regiónoch. Vo februári tohto roka povedal, že nová strana, ktorú zamýšľa, môže byť úspešná. Podľa svojich slov by chcel v politike viac normálnosti a ľudí, ktorí sú schopní riešiť problémy, nie o nich iba rozprávať.

Viac o téme: Most-HídMartin FedorTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu