Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico nechcel povedať, či sa zastal Pellegriniho: Meno nového ministra financií nepotvrdil

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico nechce povedať, či sa na ostatnom rokovaní Koaličnej rady zastal premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorému šéf SNS a predseda parlamentu Andrej Danko odkázal, že je predsedom vlády iba náhodou a jeho názor nemá politickú relevanciu.

"Koaličná rada prebehla konštruktívne, je škoda, že tam nemohol byť prítomný Béla Bugár (Most-Híd). Rokovanie bolo úplne normálne. Keď si niečo povedia lídri, je to naša vec a ja z kuchyne vynášať nebudem," odkázal Fico. SNS cez víkend odkázala, že pre ňu nie je podstatné, čo rozpráva Pellegrini v diskusných reláciách, ale čo povie na Koaličnej rade Robert Fico.

"To, čo rozpráva Peter Pellegrini v reláciách, pre nás nie je podstatné. Stal sa predsedom vlády SR zhodou náhod. Jeho osobný názor nemá žiadnu politickú relevanciu. Dôležité je, ako sa vyjadrí na Koaličnej rade predseda Smeru-SD Robert Fico," napísala SNS, ktorá premiérove slová označila za "mediálne útoky".

Fico nechcel povedať, či
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pellegrini v nedeľnej (24. 3.) relácii TA3 V politike uviedol, že nechce míňať svoj čas na problémy, ktoré nie sú reálne, neexistujú a sú len vymyslené. Povedal tiež, že prípadná zmluva o obrannej spolupráci s USA a s ňou spojené financie na rekonštrukciu slovenských letísk musia spĺňať presne stanovené podmienky. Zdôraznil však, že zmluva je zatiaľ len vo fáze návrhu, a preto nateraz nevidí dôvod na pád vlády.

Nový minister financií

Predseda Smeru-SD Robert Fico nepotvrdil, že novým ministrom financií bude František Imrecze. O nominácii na miesto, ktoré sa uvoľní odchodom Petra Kažimíra za guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS), rozhodne stranícke predsedníctvo, povedal Fico.

Podpredseda Smeru-SD Richard Raši nedávno potvrdil, že v hre o post ministra financií sú mená Františka Imreczeho, Ladislava Kamenického aj iné. Nechcel ich však konkretizovať. Fico údajne presadzuje Imreczeho. Ten pôsobil na poste šéfa finančnej správy. Z funkcie odišiel pre kauzu colných podvodov s čínskym tovarom.

Fico nechcel povedať, či
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Kažimír sa ujme funkcie v NBS 1. júna. Od roku 2012 bol ministrom financií. V NBS strieda Jozefa Makúcha. Ten oznámil v novembri minulého roka Bankovej rade NBS, že chce z tohto postu predčasne odísť. Oficiálne sa pritom malo skončiť jeho funkčné obdobie v roku 2021.

Viac o téme: Minister financiíRobert FicoSmer-SDPeter PellegriniFrantišek Imrecze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu