Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Toto sú noví členovia Rady RTVS: Poslanci NR SR rozhodli v tajnej voľbe

NR SR
NR SR (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Národná rada SR v tajnej voľbe zvolila členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska. Za oblasť rozhlasového vysielania bol zvolený Igor Gallo, ktorého navrhol Horský film Poprad, n. f..

Za oblasť televízneho vysielania bol zvolený Jozef Chudík, ktorého navrhla Slovenská asociácia novinárov. Za oblasť ekonómie bola zvolená Jarmila Mikušová. Navrhol ju Dušan Muňko, poslanec NR SR.

Funkčné obdobie sa skončí 10. februára 2019 Igorovi Gallovi, odborníkovi v oblasti rozhlasového vysielania, Jozefovi Chudíkovi, odborníkovi v oblasti televízneho vysielania a Petrovi Kubicovi, odborníkovi v oblasti ekonómie.

Hlasovanie o členovi Rady pre štátnu službu

Národná rada SR v tajnom hlasovaní zvolila za člena Rady pre štátnu službu Zuzanu Šabovú. Navrhol ju poradný orgán vlády Slovenskej republiky v oblasti mimovládnych organizácií a rozvoja občianskej spoločnosti. Obsadí tak miesto člena Rady pre štátnu službu Ctibora Košťála, ktorý sa vzdal členstva v Rade pre štátnu službu k 31. decembru 2018.

Podľa zákona o štátnej službe je možné zvoliť štátneho občana Slovenskej republiky, ktorý má spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, dosiahol vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, získal náležité odborné vedomosti a skúsenosti v oblasti štátnej služby a je bezúhonný.

Členovia Správnej rady TASR

Parlament zvolil členov Správnej rady Tlačovej agentúry Slovenskej republiky. Členmi sa stali Jozef Tuhovčák, Peter Mestický, Árpád Korpás a Ladislav Mikuš. Poslanci ich zvolili na funkčné obdobie päť rokov, ktoré začne plynúť dňa 27. februára 2019.

Členom Správnej rady ÚPN sa stal Pavlovič

Členom Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) sa stal Richard Pavlovič. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady SR vo štvrtkovom tajnom hlasovaní. Nového člena volili preto, že Ondrejovi Krajňákovi zaniká členstvo 13. februára. Nový člen má byť vo funkcii šesť rokov. Pavloviča navrhli poslanci Smeru-SD. Poslanci rozhodli aj o členke Rady pre štátnu službu. Stala sa ňou Zuzana Šabová.

Viac o téme: PoslanciNRRTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu