Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vláda dnes opäť rokuje: Toto všetko majú dnes poslanci na stole

Peter Pellegrini počas rokovania vlády
Peter Pellegrini počas rokovania vlády (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Prioritné témy a kľúčové programy dlhodobého rozvoja SR obsahuje pilotná verzia Národného investičného plánu (NIP) na roky 2018 až 2030, ktorý by v stredu mala prerokovať vláda. Ide o nadrezortný strategický dokument, ktorý kabinetu predkladá vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).

V rozsiahlom materiáli sú charakteristiky súčasného stavu a želaného stavu v jednotlivých sektoroch v roku 2030, kľúčové investičné programy a projekty zamerané na podporu budovania zeleného, inkluzívneho a inteligentného hospodárstva.

Dlhodobo nevyužívané železničné trate by sa mohli prebudovať na dočasné chodníky pre chodcov či cyklotrasy. Takúto zmenu navrhuje trojica poslancov vládneho Mosta-Híd Elemér Jakab, Tibor Bastrnák a Péter Vörös v novele zákona o dráhach. Právna norma sa momentálne nachádza v parlamente v druhom čítaní a rovnako ju má prediskutovať vláda.

Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) navrhuje zase kabinetu výmenu zástupcu riaditeľa za SR v správnej rade Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM). Namiesto riaditeľky odboru európskych politík Ministerstva financií (MF) SR Evy Goncalvesovej by mal kabinet na tento post vymenovať Andreja Furika zo sekcie medzinárodných vzťahov rezortu financií.

Viac o téme: VládaRokovanie BratislavaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu