Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vládna koalícia je len zlepenec, v roku 2018 môžu byť predčasné voľby, myslí si Pčolinský

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Končiaci sa rok podľa podpredsedu poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Petra Pčolinského bol v oblasti politiky prelomový, pretože ukázal pravú tvár vládnej koalície. Ako povedal dnes, napriek vyhláseniam od volieb o vláde kontinuity, porozumenia a spolupráci, ukázal sa pravý opak. „Vládna koalícia drží pokope len s ťažkosťami, pokojne ju môžeme teda nazývať jej pravým menom – zlepenec,“ vyhlásil Pčolinský. Rok 2018 môže byť preto podľa Pčolinského rokom, keď sa vláda rozpadne a budú predčasné voľby.

Rok 2017 podľa Pčolinského ukázal, že pôsobenie hnutia Sme rodina v politike je oprávnené, keď dokázali určovať mnohé témy aj pre vládnu koalíciu. „Ako príklad spomeniem fakt, že po našom tlaku od parlamentných volieb bola vláda donútená sa zaoberať problémom exekúcií. Pripravuje vlastný návrh zákona o exekučnej amnestii, hoci ten náš už odmietla trikrát,“ povedal s tým, že tiež v sociálnej oblasti sme svedkami toho, že návrhy zákonov Sme rodina koalícia nepodporí, ale na ďalšej schôdzi ich predloží ako vlastné.

Hnutie teda podľa Pčolinského dokázalo určovať mnohé témy a dokázalo tak vyslať jasný signál voličom, že vie ponúknuť programovú alternatívu tejto vláde. „Naša podpora vo verejnosti sa stabilizovala v roku 2017 na úrovni 8,5 - 9,5 percenta, čo je takmer 50-percentný nárast od parlamentných volieb v roku 2016. Odzrkadľuje sa to aj pri budovaní štruktúr nášho hnutia, keďže ku konca roka sa priblížime k skoro 1 000 členom a vyše 60 okresným organizáciám, čo nás radí na prvé miesto medzi opozičnými stranami vo veľkosti členskej základne,“ zdôraznil Pčolinský.

Viac o téme: Peter PčolinskýSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu