Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Kandidát Strany zelených sa vzdal v prospech Kotlebu: Dočkal sa rýchleho konca!

Marek Mališ Zobraziť galériu (2)
Marek Mališ (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Krajský predseda Strany zelených (SZ), manažér Marek Mališ z Kriváňa v okrese Detva, dnes oficiálne oznámil, že sa vzdáva kandidatúry na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v novembrových voľbách do vyšších územných celkov v prospech Mariana Kotlebu. Tento krok ho však vyšiel poriadne draho - v Strane zelených totiž o pár momentov skončil.

Ako Mališ zdôvodnil, v čase, keď ohlasoval svoju kandidatúru, SZ nevidela kandidáta, ktorý by dokázal obhajovať ich záujmy na zlepšenie a ochranu životného prostredia či pre nich dôležité environmentálne témy. Kotleba mu za tento krok poďakoval.

Informácie o Mališovom rozhodnutí vyšli v agentúrach tesne pred treťou hodinou, už o niekoľko minút bol jeho osud spečatený. Krok Mališa ihneď odsúdil Martin Jóna zo Strany zelených. ktorý sa k situácii vyjadril tesne po tretej na tlačovke Daniela Krajcera, kde mu strana vyjadrovala podporu.

Jóna povedal, že informáciu o Mališovej podpore Kotlebu sa dozvedel iba z médií. „Takéto správanie a takýto politický postoj v Strane zelených absolútne neschvaľujeme a neakceptujeme," vyjadril sa a Mališa ihneď zo strany vylúčil.

Tlačovka

Viac o téme: Marian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu