Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Podpredseda SNS Hrnko pri hlasovaní na výbore Richtera nepodržal

Anton Hrnko.
Anton Hrnko. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Anton Hrnko pri hlasovaní o vyslovení nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera nepodržal. Návrhom opozície sa dnes zaoberal brannobezpečnostný výbor. Hrnko nehlasoval ani za zotrvanie Richtera vo funkcii, ani za jeho odvolanie. Ako povedal dnes, nehlasoval, lebo SNS nemá k návrhu na odvolanie Richtera oficiálne stanovisko. Upozornil však, že pri hlasovaní vznikla nová čudná koalícia, pretože za vyslovenie nedôvery hlasovali spoločne poslanci všetkých opozičných strán, teda SaS, OĽANO, Sme rodina spolu s poslancom Ľudovej strany Naše Slovensko.

Mimoriadna schôdza parlamentu o vyslovení nedôvery ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi sa začne vo štvrtok 7. septembra o 15:00. Agentúru o tom informovala riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR Zuzana Čižmáriková. Zvolanie mimoriadnej schôdze iniciovali opozičné strany Sloboda a Solidarita (SaS), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) a Sme rodina.

Ako vo štvrtok zdôraznila predsedníčka poslaneckého klubu za SaS Natália Blahová, sú presvedčení, že Richter je nekompetentný minister, ktorý permanentne a systematicky poškodzoval najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva a ak zostane vo funkcii, ohrozenie bude pretrvávať. V súvislosti s tým, že sa k práci ministra Richtera začala kriticky vyjadrovať aj koaličná strana SNS, Blahová uviedla, že nevyvolávali s touto stranou o tejto téme žiadne bilaterálne rokovania. Zdôraznila, že ide o princíp, ak SNS a Danko rovnako chápu túto situáciu, môžu pomôcť aj ich hlasmi odvolať Richtera.

Viac o téme: SNSJán RichterAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu