Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico podviedol obyvateľov východného Slovenska, myslí si Pčolinský

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico podľa poslanca NRSR za hnutie Sme rodina Petra Pčolinského podviedol obyvateľov okresov východného Slovenska, ktorí boli zahrnutí v Akčných plánoch.

Ako povedal Pčolinský, tie mali naštartovať najchudobnejšie regióny a vláda na svojich výjazdových zasadnutiach v týchto okresoch sľubovala tisíce pracovných miest a stovky miliónov eur na podporu projektov. „Výjazdové zasadnutia sa uskutočnili na prelome augusta a septembra 2016. Podnikatelia, starostovia a primátori mi potvrdili, že akčné plány stoja na bode mrazu, okresy sa zatiaľ nedočkali sľubovaných peňazí a viazne aj komunikácia s príslušnými úradmi,“ uviedol Pčolinský.

Pčolinský si myslí, že veľký podiel viny na tom nesie aj súčasný župan Peter Chudik (Smer-SD), ktorý bol jedným z hlavných spolutvorcov týchto akčných plánov. Podľa poslanca Sme rodina sa Chudík viac zaujíma o zveľaďovanie vlastného majetku ako o zveľaďovanie kraja. „Za 16 rokov pôsobenia Petra Chudika na poste predsedu VÚC sa Prešovský kraj stal najhorším miestom pre život v rámci Slovenska, keďže je tu najvyššia miera nezamestnanosti, najnižšia priemerná mzda a najväčší úbytok obyvateľstva do iných regiónov,“ vyhlásil.

Viac o téme: Robert FicoPeter PčolinskýSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu