Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zástupcovia #Siete začali rokovať o spolupráci s PDE-EDP

Roman Brecely a Alena Bašistová
Roman Brecely a Alena Bašistová (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Predseda strany Sieť Roman Brecely a poslankyňa NR SR Alena Bašistová sa zúčastnili snemu európskej strany PDE-EDP na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli. Zástupcovia Siete začali rokovať o možnostiach budúcej spolupráce strany Sieť s PDE-EDP.

Roman Brecely je presvedčený, že účinné reakcie na globálne výzvy 21. storočia by mali byť výsledkom spolupráce na európskej úrovni. Zároveň však dodáva, že európske inštitúcie potrebujú opätovne získať dôveru občanov.

"Je prirodzené, že občania Európu v jej súčasnej podobe čoraz viac odmietajú. Nechcú žiť vo svete rozhodnutí, do ktorých nemôžu zasiahnuť. Európska únia sa musí priblížiť potrebám občanov. Musí prijímať normy, ktoré budú ľuďom život zjednodušovať, nie komplikovať a predovšetkým sa musí stať transparentnou inštitúciou, v ktorej budú rozhodovacie procesy otvorené verejnej diskusii." uviedol Roman Brecely.

Strana Sieť podobne ako PDE-EDP chápe demokratický deficit EÚ ako kľúčový problém, ktorý si vyžaduje bezodkladné riešenie. Brecely preto na stretnutí s predstaviteľmi EDP vyjadril sympatie k myšlienke, že „nová Európa“ musí dať priestor občanom a verejnej diskusii. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu