Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Výbor žiada od NAKA jasné stanovisko: Chcú vedieť viac o vzťahu Kaliňáka s touto spoločnosťou

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií žiada Národnú kriminálnu agentúru o informácie ohľadom majetkového vzťahu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) so spoločnosťou B. A. Haus. Dosiaľ ich nedostal.

"Najskôr sme komunikovali s pánom Turčanom z B. A. Haus, ten nám povedal, že všetky doklady, ktoré žiadame, poslali NAKA, my sme si ich od nej vyžiadali a telefonicky nám bolo prisľúbené, že nám prídu dodnes a neprišli," opísal situáciu predseda výboru Martin Poliačik (SaS).

Ak NAKA dokumenty nevydá, jej šéf Peter Hraško môže byť výborom teoreticky potrestaný. "Pretože všetky relevantné inštitúcie majú povinnosť spolupracovať s výborom a v prípade, že tak nekonajú, tak je možné udeliť im pokutu," vysvetlil Poliačik. 

Výbor si na minulom rokovaní žiadal od B. A. Haus dokumenty, na základe ktorých by vedel posúdiť, aký bol vzťah týkajúci sa majetku medzi firmou a Kaliňákom. Podanie voči Kaliňákovi dali poslanci Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) a Ľubomír Galko (SaS). Cieľom je prešetriť podozrenie, že Kaliňák za roky 2013, 2014 a 2015 nepodal kompletné majetkové priznania tak, ako si to vyžaduje zákon.

Viac o téme: Robert KaliňákB. A. Haus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu