Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajná akcia na Slovensku: Súvisí s možnými podvodmi s DPH pri obchodovaní s oceľou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Celoslovenskú policajnú raziu súvisiacu s podozrením na rozsiahle daňové úniky potvrdila finančná správa.

"Môžeme potvrdiť, že ide o celoslovenskú akciu zameranú na podvody s DPH pri obchodovaní so stavebnou oceľou. Za finančnú správu sú zapojené desiatky ľudí z Kriminálneho úradu finančnej správy. Viac informácií nateraz nie je možné zverejniť," uviedla hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) spustila policajnú raziu dnes v skorých ranných hodinách v Bratislave, Trnave, Košiciach, Banskej Bystrici a na ďalších miestach. Informoval o tom portál Aktuality.sk. Polícia pri nej mala zadržať už viac ako 20 podozrivých osôb. Podľa informácií portálu súvisí akcia s "obrovskou daňovou kauzou", v ktorej mohla štátu vzniknúť škoda presahujúca desať miliónov eur. Prípad bol údajne rozpracovaný už dlhšie obdobie.

"Môžeme potvrdiť, že od skorých ranných hodín vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru zaisťovacie a zadržiavacie úkony na viacerých miestach Slovenska v súvislosti so závažnou ekonomickou trestnou činnosťou. Konkrétne ide o nadmerné odpočty DPH s komoditou betonárskej ocele," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl s tým, že v tejto chvíli vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie.

Viac o téme: RaziaDPHNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu