Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kancelária NR SR je spokojná s návrhom rozpočtu: K dispozícii majú poriadnu kopu peňazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady (K NR) SR je spokojná s navrhovaným rozpočtom pre budúci rok. Považuje ho za postačujúci. Potvrdila to riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková.

"Navrhovaný rozpočet Kancelárie NR SR v oblasti bežných výdavkov pokrýva obligatórne výdavky poslancov Národnej rady a ostatné činnosti potrebné pre plynulý chod parlamentu, jeho výborov a úlohy súvisiace s bežnou prevádzkou kancelárie. V oblasti kapitálových výdavkov navrhovaný rozpočet pokrýva investičné akcie, ktoré K NR SR bude realizovať v roku 2017," uviedla  Kancelária NR SR.

Národná rada má mať v budúcom roku k dispozícii viac financií na svoju činnosť a investície. Zvýšenie jej rozpočtu o 12,6 percenta schválila vláda v rámci návrhu štátneho rozpočtu na rok 2017. Rozpočtové výdavky Kancelárie NR SR majú byť 36,5 milióna eur, čo je v porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2016 o 4,08 milióna viac. V tomto je zahrnutý aj nárast kapitálových výdavkov o polovicu (3,41 mil. eur).

Celkom 10,2 milióna eur pôjde na financovanie pokračujúcej rekonštrukcie Bratislavského hradu, tiež na nákup výpočtovej techniky či modernizáciu softvéru. V kapitole osobné výdavky dostane parlament navyše o 960.000 eur, najmä z dôvodu dopočtu valorizácie zamestnancov z roku 2016. O 524.000 eur sa zvyšujú výdavky na tovary a služby, najmä v súvislosti s potrebou zabezpečenia parlamentných podujatí na úrovni národných parlamentov členských štátov EÚ a Európskeho parlamentu v roku 2017.

Viac o téme: RozpočetNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu