Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hororový zážitok exministra Glváča: Pokojná večera v Rakúsku sa takmer zmenila na tragédiu!

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: MO SR)

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady SR a bývalý minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) bol v rakúskom Kaprune svedkom streľby. Svoj zážitok dnes opísal na sociálnej sieti.

„Podobný zážitok nikomu neprajem. Včera sme sa cestou domov zastavili v Kaprune, že sa navečeriame. Po pár minútach sme dojedli. Začala sa streľba. Kúsok od nás skupinka arabských mužov. Obrovský rozruch. Nebolo nám všetko jedno," uviedol Glváč.

Podľa jeho slov sa už vie, že to nebol útok teroristov. „Nejaký opitý Rakúšan spustil streľbu na Arabov, nikomu sa nič nestalo. Odnieslo si to auto, ktoré im pravdepodobne patrilo," dodal koaličný politik.

Strelca zadržali za pokus o vraždu

Pre pokus o vraždu zadržali v noci nadnes v obci Kaprun v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko 65-ročného miestneho obyvateľa, ktorý mal pod vplyvom alkoholu strieľať z balkóna svojho bytu na majiteľa neďalekého pohostinstva pôvodom zo Sýrie. Dôvodom jeho správania bola zrejme predchádzajúca hádka so Sýrčanom, ktorý v Kaprune žije už viac ako tri roky, týkajúca sa otváracích hodín podniku, informovala agentúra APA.

Na hluk z prevádzky sa obyvatelia sťažovali už predtým, preto sa záverečná posunula z 23.00 h na 21.00 h. Kaprunčan však ani s tým nebol spokojný.Sýrčan tvrdí, že muž ho v piatok večer slovne napádal. Potom vyšiel na balkón, odkiaľ začal strieľať vzduchovkou kalibru 4.5, pričom poškodil okná dvoch zaparkovaných vozidiel. Keďže nereagoval na výzvy policajtov, spacifikovali ho až príslušníci špeciálnej zásahovej jednotky Cobra.Polícia stále vyšetruje, či páchateľ naozaj mieril na 28-ročného Sýrčana, ako aj to, či motívom jeho činu mohla byť aj nenávisť voči cudzincom.V byte muža polícia našla náboje a zbraň, ktorú schoval v spálni pod matrac

Viac o téme: Martin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu