Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdravotné patálie smerákov pokračuju: Raši pod skalpelom, operácia v poslednej chvíli!

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Aj on si na vlastnej koži vyskúšal pobyt v nemocnici. Primátor Košíc Richard Raši bol nútený stráviť niekoľko dní v opatere lekárov a po Robertovi Ficovi a Antonovi Martvoňovi to bol ďalší člen strany Smer-SD, ktorý sa potýkal so zdravotnými problémami.

Choroby sa nevyhýbajú ani politikom a lekárom. Raši skončil na operačnom stole v poslednej chvíli. Hrozilo mu prasknutie slepého čreva a zápal brušnej dutiny. Akútny zápal slepého čreva dostal len niekoľko dní po návrate z dovolenky v Chorvátsku, ktorú strávil s manželkou a troma dcérami.

„Zaujímavé je, že žiaden príznak zápalu som nemal. Nemal som ani teploty, ani nevoľnosť, ani vracanie. Ani ma nebolelo v pravom podbrušku,“ vysvetľuje primátor a dodáva: „Prišlo to náhle zo dňa na deň. Celú noc som nemohol spať a myslel som si, že je to len nejaká viróza. Keďže som mal netypické príznaky, tak som zavolal kamarátovi chirurgovi, či sa mi nepozrie na brucho, lebo som si nebol istý. Urobili mi ultrazvuk a rovno som išiel na operačný sál. Stihol som len manželke zavolať, že idem na operáciu. Rodičia sa o tom dozvedeli, až keď som bol po operácií. Takže to malo bleskový priebeh. Chirurg mi vravel, že som došiel v poslednej chvíli. Keby som ešte niekoľko hodín čakal, tak by črevo prasklo a dostal by som zápal celej brušnej dutiny.“

V košickej nemocnici ležal štyri dni a podľa rád lekárov drží diétu, ale čo ho najviac trápi je, že nemôže športovať. „Nemám po operácií aspoň mesiac aktívne športovať. A to ma najviac mrzí. Ale na košický maratón by som mal už byť fit a ako tradične, opäť si zabehnem štafetu,“ dodáva Raši. 

Viac o téme: Richard Raši
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu