Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico upokojuje situáciu, rozpad #Siete nič nemení: Vládna koalícia je, pokiaľ ide o počty, stabilná

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vo vládnej koalícii zrejme nastanú len kozmetické zmeny. Pokiaľ ide o počty, rozpad #Siete ju neohrozil. "Koalícia je stabilná, pokiaľ ide o počty," odpovedal po dnešnom rokovaní vlády premiér Robert Fico (Smer-SD) na otázky k rozpadu #Siete a k zmene štvorkoalície na trojkoalíciu.

 Vnútrostranícky život #Siete nechce komentovať. "Čo mňa jediné zaujíma, je, koľko poslancov je pripravených v parlamente podporovať vládu a kroky, ktoré budeme predkladať v zmysle programového vyhlásenia vlády. Vládna koalícia je v tomto duchu stabilná. To ma zaujíma najviac. A čo bude ďalej, ja neviem. To sú technické úpravy. Môžu byť všelijaké. Pre mňa sú to kozmetické veci," zdôraznil premiér.

Rozhodnutia teraz musí urobiť #Sieť, ktorá v sobotu (13.8.) zmenila predsedu. Radoslava Procházku vystriedal minister dopravy Roman Brecely. Procházkovi kritici napriek výmene nevidia nádej na zmenu a tak zo #Siete odišli. Pätica poslancov Národnej rady SR Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík by mali vstúpiť do klubu Mosta-Híd.

Prijatím poslancov bude mať Most-Híd v parlamente 15 hlasov rovnako ako jeho koaličný partner SNS. #Sieť už len dvoch. Nie je vylúčené, že koalícia zmení koaličnú zmluvu. Zo štvorkoalície je už prakticky trojkoalícia. Počty hlasov sa však nateraz nezmenili, koalícia ich má 81. Na to, aby vláda mala v pléne väčšinu, potrebuje aspoň 76 poslancov. Otázny je osud ministra dopravy Romana Brecelyho, ktorého nominovala #Sieť. Most-Híd by totiž posilnením mohol žiadať o jedno ministerstvo viac, ako má.

Viac o téme: KoalíciaRobert Fico#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu