Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

#Sieť hľadá náhradu za odídencov: Strana kontaktovala Kollárovho exposlanca

Rastislav Holúbek
Rastislav Holúbek (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vedenie strany Sieť kontaktovalo podľa bývalého poslanca Národnej rady (NR) SR za Sieť Andreja Hrnčiara jedného z trojice poslancov, ktorí opustili po voľbách hnutie Sme rodina - Boris Kollár.

Dôvodom má byť snaha Siete získať do strany niekoľko poslancov. Kontakt potvrdil jeden z trojice Rastislav Holúbek. "Dostal som sms správu, či sa nestretneme, som však na dovolenke, budem to riešiť, keď sa vrátim," povedal Holúbek. Okrem neho z hnutia Sme rodina vystúpil Peter Marček, ten však povedal, že jeho nikto nekontaktoval. Zo Sme rodina odišla aj Martina Šimkovičová.

Strana Sieť má od soboty nového predsedu Romana Brecelyho. Dnes zo Siete vystúpila pätica poslancov NR SR. V skupine poslancov na čele s Andrejom Hrnčiarom ďalej sú Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík. Poslanci chcú rokovať s poslaneckým klubom strany Most-Híd o možnosti vstúpiť do tohto klubu. O ich žiadosti dnes večer rokuje predsedníctvo Mosta-Híd. V Sieti z pôvodných 11 poslancov ostávajú dvaja - Alena Bašistová a Radoslav Procházka, ktorého však predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory navrhlo ako kandidáta na funkciu dodatočného sudcu Všeobecného súdu Európskej únie v Luxemburgu. 

Viac o téme: Andrej HrnčiarSieťSme rodina - Boris KollárRastislav Holúbek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu