Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hviezdy ukázali tajomstvo slovenského parlamentu: Veľa vodcov, arogancie a nulový šarm!

Krištáľová guľa Zobraziť galériu (3)
Krištáľová guľa (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Chcete vedieť, kto rozhoduje o našich životoch? Akí sú naši politici ľudia? Čo ich ženie vpred a čo naopak nemajú radi? Našim zástupcom v parlamente sme sa pozreli na zúbok a zistili, ktorých znamení je najviac a ktorých najmenej.

Najviac sa v slovenskom parlamente vyskytujú letné znamenia. V pléne totiž nájdeme dvadsaťjeden rakov a pätnásť levov, pričom k nim treba pripočítať aj osemnásť poslancov narodených v znamení vodnára. Naopak, najmenej, zástupcov majú strelci (9), ryby (8) a váhy (7). Pre čitateľov Topiek sme si pripravili aj krátku charakteristiku týchto znamení!

 

Znamenia našich poslancov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

Rak - 21 poslancov (21.6. – 22.7.)

Ľudia narodení v znamení raka by mali byť emocionálne založení, no cudzie im nie sú ani logika či analytika. Sú starostliví, vnímaví a rodinne založení, ctia si domov a tradície. Až príliš však vnímajú krivdu a berú ju osobne. Môžeme ich považovať za empatických, čo by v dnešnom parlamente mala byť veľká výhoda.

Zo slovenských politikov sú rakmi Béla Bugár (Most-Híd), Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) či Andrej Hrnčiar (Sieť).

Vodnár - 18 poslancov (21.1. – 19.2.)

Vodnári by mali mať svojskú a nevypočitateľnú povahu a zároveň preferovať slobodu, originálne myšlienky a životný štýl. Sú bystrí, no často sa môžu stretnúť s nepochopením, a to kvôli svojmu idealizmu. Usilujú sa odlišovať od svojho okolia, kvôli čomu im hrozí, že pre okolie vyzerajú ako čudáci či šašovia. Za svoje myšlienky však bojujú až do konca.

Vodnárov v našom parlamente zastupujú Anton Hrnko (SNS), Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) či Ľubomír Galko (SaS). Vodnárom je aj prezident Andrej Kiska.

Lev - 15 poslancov (23.7. – 23.8.)

Levmi sú ľudia, ktorí bývajú prirodzenými vodcami s autoritou. Nezriedka skončia vo vysokých funkciách, kam si dopomôžu aj charizmatickým vystupovaním. Chcú byť v centre pozornosti, no kritika sa im nepríjma ľahko. Sú sebavedomí a istí, no zároveň aj dobrosrdeční. Disponujú aj organizačným talentom.

Levami, respektíve levicami sú aj Katarína Macháčková (nezaradená), Andrej Danko (SNS) alebo Boris Kollár (Sme rodina).

Strelec - 9 poslancov (23.11. – 21.12.)

Strelci zvyknú byť charakterizovaní ako úprimní a optimistickí ľudia, ktorí sú v spoločnosti šarmantní a duchaplní. Vedú aktívny život a usilujú sa robiť veľa preto, aby sa venovali tomu, čo ich baví.

Môžu byť povýšeneckí a impulzívni, pričom občas sa potýkajú s chýbajúcim taktom. Bojujú proti nepoctivosti a svojou statočnosťou môžu nakaziť davy. Intrigy sú im cudzie.

Strelcami v NR SR sú napríklad Lucia Nicholsonová (SaS) a Ľuboš Blaha (Smer-SD).

Ryby - 8 poslancov (20.2. – 20.3.)

Ak chcete nájsť pokojné povahy, nájdete ich u rýb. Títo ľudia sú vnímaví a senzitívni, radi pomáhajú iným a držia sa v úzadí. Často sú bútľavými vŕbami, no o vlastný názor sa často nedelia. Sú zraniteľní a občas sa nechávajú životom iba unášať. V spoločnosti sa zvyknú prispôsobovať.

Slovákov v parlamente zastupujú aj ryby, hoci je ich takmer najmenej. Patria medzi nich Dušan Jarjabek (Smer-SD) alebo Jozef Mihál (SaS).

Váhy - 7 poslancov (23.9. – 22.10.)

Váhy bývajú očarujúce osoby, ktorým šarm a vybrané správanie nie sú cudzie. Obvykle sú považovaní za intelektuálov so zmyslom pre estetično a tvorivosť.

Často sú však nerozhodní a preto sú aj odborníkmi na hľadanie kompromisov. Porušovanie morálky či hádky patria k veciam, ktoré neznášajú.

Peter Osuský (SaS) a Martin Fecko (OĽaNO-NOVA) patria medzi váhy v slovenskom parlamente.

Viac o téme: PoliticiHoroskopNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu