Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sulík má toho dosť, kauza Bašternák robí hanbu Slovensku: Chce ísť ku Kiskovi

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík požiadal listom prezidenta Slovenska Andreja Kisku o stretnutie pre kauzu Bašternák. Za dôležité to považuje aj pre blížiace sa predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade EÚ.

Informovala o tom Marie Stracenská z komunikačného oddelenia SaS. Vládna koalícia vyslovením podpory ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi vyslovila podľa Sulíka dôveru človeku, ktorý klame, obchádza a porušuje zákony, má obchodné styky s podvodníkmi, je dôvodne podozrivý z nezákonného ovplyvňovania policajných orgánov. „Toto všetko upevňuje dojem u zahraničných partnerov, že Slovensko je od najvyšších miest skorumpovaná krajina,“ tvrdí Sulík.

Bašternák je známy z kauzy nadmerných odpočtov DPH pri bytovom komplexe Five Star Residence. Objekt stavala firma Real Štúdio K.F.A. podnikateľa Mariana Kočnera a firma Ladislava Bašternáka B.A. Haus v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur. Následne si firma Bašternáka uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške dvoch miliónov eur.

Minister vnútra Robert Kaliňák v októbri 2013 kúpil 16- percentný podiel v spoločnosti B.A. Haus od Bašternáka. Opozícia trvá na odchode Kaliňáka z funkcie, lebo podľa nich kryje daňové podvody. Ak Robert Fico neodvolá ministra vnútra, prvý týždeň slovenského predsedníctva v EÚ bude čeliť v parlamente premiér vyslovovaniu nedôvery, avizovali opoziční poslanci.

Viac o téme: PrezidentListRichard SulíkBašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu