Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kauza Bašternák vrcholí: V koalícii sa otvorene hovorí o Kaliňákovej hlave, možní nástupcovia!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Otázka, či minister vnútra Robert Kaliňák odstúpi, sa v koalícii mení na otázku, kedy odíde z funkcie. Podľa viacerých politikov vládnej koalície je postavenie Kaliňáka vo vláde neudržateľné.

Kaliňákovo odstúpenie prichádza do úvahy po tom, čo Špeciálna prokuratúra vyšetrí možné podozrenia zo spáchania trestných činov zo strany ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra dopravy a financií Jána Počiatka po medializovaných informáciách, na čo vydal pokyn špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Odchod Kaliňáka tiež brzdí možný Brexit. Po Brexite a v čase slovenského predsedníctva v únii, by mal rokovania viesť skúsený minister.

V kuloároch sa však už začalo špekulovať o možných nástupcoch Kaliňáka. Najintenzívnejšie sa v Smere-SD spomína meno súčasnej štátnej tajomníčky ministerstva vnútra Denisy Sakovej, ktorá štyri roky pôsobila ako vedúca služobného úradu na tomto rezorte. Saková je blízka Kaliňákovi. Za prvej Ficovej vlády bola u Kaliňáka šéfkou sekcie informatiky a bezpečnosti. Medzi kandidátmi sa objavuje aj meno policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Viac o téme: NástupcaRobert KaliňákSmer-SDBašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu