Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico zbytočne provokuje teroristov z IS: Vďaka nemu už vedia, kde je Slovensko, tvrdí SKOK!

Robert Fico a Juraj Miškov
Robert Fico a Juraj Miškov (Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA - Dnešné rokovanie vlády bolo len pokračovaním predvolebnej kampane strany Smer-SD, ktorá svojou rétorikou a vnášaním nestability robí zo Slovenska pre teroristov len vďačný terč. Tvrdí to mimoparlamentná strana SKOK, podľa ktorej vyjadrenia predstaviteľov vlády, návrhy zákonov predložené v skrátenom konaní parlamentu či konanie bezpečnostných zložiek nechráni Slovensko, ale naopak prispieva k nestabilite a k ohrozeniu krajiny.

"Ak donedávna Islamský štát a teroristi ani nevedeli, kde je Slovensko, tak po vyjadreniach Smeru a jeho kampani sa z našej krajiny a občanov Slovenska stáva terč," myslí si predseda strany SKOK Juraj Miškov. Jeho strana odmieta princíp kolektívnej viny a dištancuje sa od označovania svetových a európskych politikov predsedom vlády za bláznov, pokiaľ nevidia spojenie medzi terorizmom v Európe a utečeneckou vlnou.Miškov takéto výroky považuje za poškodzovanie Slovenska v očiach európskych partnerov.

SKOK preto nebude podporovať prijatie zákonov v skrátenom konaní, ktoré podľa strany nijako neprispievajú k ochrane Slovenska. "Predložené zákony, vrátane novely Ústavy, nijako nezvýšia bezpečnosť Slovenska," dodalMiškov.

Vláda na svojom dnešnom mimoriadnom rokovaní schválila balík protiteroristickej legislatívy, ktorým Slovensko reaguje na bezpečnostnú situáciu v Európe. Obsahuje návrh novely ústavy a viacero návrhov na novelizáciu ďalších zákonov. Podľa predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) majú tieto opatrenia posilniť bezpečnosť SR a právomoci príslušných orgánov v boji proti terorizmu.

Premiér avizuje, že balík opatrení pôjde do Národnej rady SR v skrátenom legislatívnom konaní. "Znamená to, že by celá táto sada návrhov zákonov mohla byť schválená v priebehu nasledujúceho týždňa," priblížil. Fico taktiež uviedol, že vláda je a bude akcieschopná do poslednej hodiny svojho mandátu, pokiaľ ide o bezpečnosť krajiny. "My jednoducho nedovolíme, aby taká hrozba, aká bola spôsobená, by som povedal nedbalosťou pri riadení migračnej krízy zo strany európskych orgánov, mala ohroziť Slovenskú republiku," skonštatoval predseda vlády.

Viac o téme: Juraj Miškov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu