Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Procházka: Slovensko má zdroje na dobrý štát

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičná #SIEŤ tento týždeň predstaví svoj vlastný návrh štátneho rozpočtu.

 „Usilujeme tým o začiatok novej tradície, ktorej zmyslom má byť zrozumiteľná súťaž predstáv o fungovaní štátu. Namiesto výčitiek medzi vládou a opozíciou, idúcich dlhé roky dozadu, sa chceme sústrediť na ponuku budúcnosti, ktorá je ambiciózna, ale zároveň realistická,“ vysvetlil predseda #SIETE Radoslav Procházka.

Rozpočet dobrého štátu #SIETE počíta s dosiahnutím vyrovnaného rozpočtu v roku 2019. „Našimi zásadnými rozpočtovými prioritami bude zníženie finančného bremena pre strednú triedu, pracujúce rodiny a zamestnávateľov. Najviac chceme investovať do slovenského školstva a splniť náš plán zvýšiť výdavky na vzdelávanie o tridsať percent. Je to zásadný rozdiel oproti návrhu vlády, ktorá v rokoch 2017 a 2018 predpokladá nulové zvýšenie výdavkov na vzdelanie,“ povedal podpredseda #SIETE Miroslav Beblavý. 

Líder strany považuje za prioritu zodpovednosť a transparentnosť v prístupe k narábaniu s verejnými financiami. "Pre nás je podstatné ukázať, že náš plán služby ľuďom je krytý reálnymi zdrojmi. Podpora rodín, podnikania, regiónov, očista verejného života a zlepšenie zdravotníctva a školstva musia byť prioritou novej vlády, ktorá vzíde z marcových volieb. Náš návrh rozpočtu dobrého štátu počíta s podporou týchto priorít počas celých štyroch rokov", dodal Procházka. 

Viac o téme: Radoslav ProcházkaSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu