Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Figeľ žiada Fica: Toto nerobte, poškodíte Slovensku!

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda KDH Ján Figeľ žiada premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby pre povinné kvóty nepodával žalobu. Nič totiž podľa neho nevyrieši a Slovensku to len poškodí.

"Žaloba nemá šancu na úspech. Zúži manévrovacie schopnosti Slovenska, veci nepomôže a poškodí Slovensku. Apeloval by som, aby si to s ňou premiér rozmyslel," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Figeľ. Zároveň sa ohradil voči premiérovým vyjadreniam na adresu opozície. "Obvinil KDH a aj iné opozičné strany, že otočilo pri téme kvót, že zmenilo názor a že je farizejské. Ostro sa ohradzujem voči týmto klamstvám," vyhlásil.

Pripomenul, že KDH opakovane odmietlo kvóty, v čom sa zhodlo aj so Smerom-SD. "Ale nesúhlasíme s podaním žaloby," zdôraznil Figeľ, podľa ktorého je farizejom Fico a nie KDH. Pýta sa, či je farizejské aj Poľsko, keď zmenilo názor, alebo Česi, keď nejdú cestou žaloby. Šéf KDH zopakoval, že premiérove kroky vedú Slovensko do izolácie a nerobia mu dobré meno. Figeľ to považuje za nesprávne aj v súvislosti s blížiacim sa slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. "Je to vážny moment pred naším predsedníctvom. Nie je to dobrá vizitka," skonštatoval Figeľ.

Fico vo štvrtok (24.9.) povedal, že KDH a zoskupenie OĽaNO-NOVA sa prihlásili k rešpektovaniu povinných kvót na prerozdelenie utečencov a k ich realizácii na území Slovenska. Reagoval tak na kritiku opozície, ktorej sa nepozdáva, že Slovensko podá žalobu v súvislosti s prijatím povinných kvót. Premiér pripomenul, že opozícia spolu so Smerom-SD hlasovala v parlamente za odmietnutie povinných kvót. Teraz však podľa neho prezliekli kabát. Fico trvá na tom, že v boji proti povinným kvótam musíme byť dôslední.

Viac o téme: Robert FicoJán Figeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu