Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico: Pri rozhodnutiach sa nenecháme vydierať opozíciou ani Váhostavom

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda bude pri riešení vzniknutej situácie okolo Váhostavu-SK robiť vyvážené opatrenia, pričom sa nenechá vydierať opozíciou ani predmetnou stavebnou spoločnosťou. Pred novinármi to dnes vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

Podľa neho je evidentné, že pripravované vládne rozhodnutia idú výrazne proti záujmom vedenia Váhostavu-SK. "Asi sme naozaj niekomu šliapli dobre na otlak. Som veľmi rád, pretože firmy, ktoré nie sú schopné vyplácať subdodávateľom peniaze, firmy, ktoré evidentne išli pred niekoľkými rokmi do zákaziek, kde vedeli, že nebudú vyplácať týchto subdodávateľov, si našu podporu ani starostlivosť nezasluhujú," podčiarkol premiér.

Zároveň avizoval, že Slovensko možno bude svedkom stretnutia opozície s predstaviteľmi Váhostavu-SK, aby spoločne útočili na vládu. "Aj tohto sa možno ešte dočkáme," dodal. Premiér reagoval na nedeľňajšie (19.4.) vyjadrenie generálneho riaditeľa Váhostavu-SK Mariána Moravčíka, ktorý vyhlásil, že v prípade, ak sa v tejto stavebnej spoločnosti predĺži reštrukturalizačný proces, tak to pre ňu bude likvidačné. Išlo o stanovisko Moravčíka k sobotňajšiemu (18.4.) vyhláseniu Fica, ktorý uviedol, že vláda má záujem na prerušení procesu reštrukturalizácie v spoločnosti. "Tieto nervózne reakcie Váhostavu-SK, potvrdzujú, že ideme proti ich záujmom, pokiaľ ide o majiteľov a konateľov. Ale majitelia a konatelia Váhostavu-SK ma vôbec nezaujímajú," podčiarkol Fico.

Zopakoval návrhy vlády, ktoré by mali viesť až k 100-percentnému uspokojeniu pohľadávok živnostníkov, malých a stredných firiem, alebo k okamžitému odkúpeniu 50 percent z ich hodnoty. "A potom chce štát, ak bude mať pomerne silné postavenie cez pohľadávky, ísť proti vlastníckemu právu Juraja Širokého a ďalších majiteľov Váhostavu-SK," avizoval ďalšie kroky premiér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu