Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugárova ostrá kritika: Smer vykráda naše návrhy, vlastné riešenia nemá!

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vládny Smer-SD vykráda návrhy strany Most-Híd, keďže nemá vlastné systémové návrhy. Pred novinármi to dnes povedal líder Mosta-Híd Béla Bugár. Tri roky vládnutia Smeru označil za premrhaný čas, ktorý vládna strana nevyužila na zásadné zmeny v našej krajine.

„Potvrdilo sa tak, že Smer nemá systémové riešenia,“ dodal Bugár.

Pred niekoľkými dňami sa v parlamente hlasovalo o návrhu zákona o rente pre olympionikov, ktorý navrhovala strana Most-Híd. „Vládni poslanci zmietli tento zákon zo stola už po druhýkrát, pričom schválili svoj návrh, ktorý bol len nepodarenou kópiu nášho návrhu,“ vyhlásil Bugár. Podľa jeho slov sa stalo zaujímavým zvykom, že v Smere sa kopírujú návrhy strany Most-Híd. „Novým pokusom vládnej strany Smer-SD je príprava zákona, ktorý by zrovnoprávnil vyplácanie vdovského dôchodku,“ konštatoval Bugár. Pripomenul, že poslanci za Most-Híd predkladali novelu tohto zákona do parlamentu pred necelým rokom, Smer však návrh odmietol bez akejkoľvek diskusie. Tento zákon je podľa predsedu Mosta-Híd potrebný, aby napravil nerovnosti, ktoré vznikli pri dôchodkovej reforme. 

Programový dokument strany Most-Híd Občianska vízia 2016 ponúka celú sériu opatrení v oblasti dôchodkového zabezpečenia. „Smer počas troch rokov vládnutia ukázal, že nemá systémové riešenia problémov ľudí na Slovensku. Najvyššia nezamestnanosť v porovnaní s okolitými krajinami, stagnujúca životná úroveň a zhoršovanie podnikateľského prostredia sú základné charakteristiky vlády jednej strany,“ zhodnotil tri roky nečinnosti vlády Smeru Bugár. 

Spravodlivejšie dôchodky sú podľa podpredsedu strany Ivana Švejnu významnou prioritou strany Most-Híd. „Záleží nám, aby seniori mali primeranú životnú úroveň. Už dávno sme presadzovali tzv. minimálny dôchodok, zároveň sme vyzývali Smer na riešenie situácie. To isté platí aj o vdovských dôchodkoch, pričom Smer našu novelu zákona pred necelým rokom odmietol,“ uviedol Ivan Švejna. Cieľom novely bolo zrovnoprávnenie vyplácania vdovských dôchodkov. 

Most-Híd má podľa Švejnu obavy, že zákon, ktorý príde do parlamentu z vlády, bude nekvalitný a s mnohými chybami. „Smer premrhal tri roky na to, aby zlepšil situáciu dôchodcov. Na túto nečinnosť vlády doplácajú predovšetkým seniori. Smer sa teraz snaží len hasiť situáciu necelý rok pred voľbami,“ uzavrel Švejna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu