Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vianoce ako z rozprávky v ateistickej rodine: Poslanec dostal pod stromček Davovú Psychózu!

Ľuboš Blaha (v strede) pri vianočnej večeri s mamou a sestrou. Podáva sa šošovicová polievka. Zobraziť galériu (2)
Ľuboš Blaha (v strede) pri vianočnej večeri s mamou a sestrou. Podáva sa šošovicová polievka. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Pod stromčekom si našiel punkové kapely, ktoré počúva dodnes. Aj keď vyrastal v ateistickej rodine, tradičné pokrmy nesmeli u neho chýbať. Poslanec Ľuboš Blaha spomína na krásne Vianoce v kruhu rodiny. No dnes už oslavuje so svojou vlastnou. Synovi chce dopriať minimálne rovnaké darčeky, aké dostal sám, keď bol malý.

Ľuboš Blaha vyrastal v ateistickej rodine, ale "Deda Mráza" zažil bohatého. "Darčeky nám nosil Dedo Mráz, sme ateistická rodina. Najviac ma vždy potešili metalové či punkové LP platne, doteraz si spomínam, ako som dostal platňu Davovej Psychózy Antropofóbia, ktorú dodnes počúvam," pochválil sa Blaha zaujímavými darčekmi.

S otcom a sestrou číta malý Ľuboš knihy
Zobraziť galériu (2)
S otcom a sestrou číta malý Ľuboš knihy  (Zdroj: topky)

Aj u nich v rodine mali tradičné vianočné jedlá a klasické rozprávky. "Tradične jedávame kapra so šalátom, šošovicovú polievku a oblátky s medom a cesnakom, no a samozrejme počas dňa nemôžu chýbať makové pupáky, tie milujem. K Vianociam nemôže chýbať Perinbabka a Šafránkovej Popoluška a posledné roky si vždy púšťam aj Lennonovu pieseň War is Over," prezradil pre Topky poslanec svoje tradície.

Dnes už je otec a sviatky trávi doma s rodinkou. "Dnes už trávim Vianoce s vlastnou rodinkou, manželkou a synom, ale tieto zvyky by som rád zachoval aj pre môjho skoro dvojročného Adamka, aj keď platňu Sex Pistols dostane, až keď vyrastie," zakončil Ľuboš Blaha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu